Az egyik kedvenc paleo zsemle, bagett receptem. Vacsorára is tökéletes, hiszen alig van benne szénhidrát. Az eredeti recept Szafi oldalán található ITT.
 
Hozzávalók (350 grammos kenyérhez, vagy 4 zsemléhez):
– 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék 
– 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt 
– 12 g foszfátmentes sütőpor 
– 3 g Himalája só
– 1 g  fokhagymapor
– 5 g tojásfehérjepor
– 1 db tojás
– 80 g tojásfehérje
– 90 g langyos víz
Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle! Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 55 percet sütöttem.

(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra a sütési idő a kenyérnél!!!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

 

Átlagos tápérték 1 darab zsemlében:

kcal: 45.86
fehérje:  5.57 g 
szénhidrát:  1.58 g
zsír:  1.66 g

 
Eredeti recept itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/12/extra-dietas-light-paleo-kenyer-cipo.html
 
Tipp: A képen nálam tükörtojásos melegszendvics készült. A tükörtojást egy nagy méretű pogácsa szaggatóban sütöttem, alacsony lángon, ha kész akkor megfordított és a másik felét is megsütöttem, hogy a sárgája ne legyen folyós. Szárított petrezselyemmel megszórtam. A szendvicseket megkentem light cottage cheese-el, erre jött a sonka, majd egy szelet light mozzarella. A tetejére pedig rátettem a tükörtojást. Sütőbe, mikróba, melegszendvicssütőbe betettem egy pár percre , hogy a zsemlék is melegek legyenek és a sajt is megolvadjon. 🙂

 img_1309.JPG

img_1311.JPG

Write a comment