Nincsenek termékek a kosárban.
Az egyik kedvenc paleo zsemle, bagett receptem. Vacsorára is tökéletes, hiszen alig van benne szénhidrát. Az eredeti recept Szafi oldalán található ITT.
Hozzávalók (350 grammos kenyérhez, vagy 4 zsemléhez):
– 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
– 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
– 12 g foszfátmentes sütőpor
– 3 g Himalája só
– 1 g fokhagymapor
– 5 g tojásfehérjepor
– 1 db tojás
– 80 g tojásfehérje
– 90 g langyos víz
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle! Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 55 percet sütöttem.
(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra a sütési idő a kenyérnél!!!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
Átlagos tápérték 1 darab zsemlében:
kcal: 45.86
fehérje: 5.57 g
szénhidrát: 1.58 g
zsír: 1.66 g
Eredeti recept itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/12/extra-dietas-light-paleo-kenyer-cipo.html
Tipp: A képen nálam tükörtojásos melegszendvics készült. A tükörtojást egy nagy méretű pogácsa szaggatóban sütöttem, alacsony lángon, ha kész akkor megfordított és a másik felét is megsütöttem, hogy a sárgája ne legyen folyós. Szárított petrezselyemmel megszórtam. A szendvicseket megkentem light cottage cheese-el, erre jött a sonka, majd egy szelet light mozzarella. A tetejére pedig rátettem a tükörtojást. Sütőbe, mikróba, melegszendvicssütőbe betettem egy pár percre , hogy a zsemlék is melegek legyenek és a sajt is megolvadjon. 🙂