Hozzávalók:
– 8 db csiperke gomba
– 20 dkg light tolle trappista sajt
– 3 szál snidling
– 1 gerezd fokhagyma
– só, bors
– Szafi Fitt CH csökkentő liszt ( vagy bármilyen gluténmentes, szénhidrát csökkentett liszt)
– zabkorpa
– 2 tojás
– kókuszolaj
– 1 dl cocomas ( vagy sima tejszín)
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, belekeverjük az apróra vágott snidlinget, és a többi fűszert, a fokhagymát, majd a kókusztejszínt. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, kitörjük a csonkjukat, és belenyomkodjuk a fűszeres sajtot. A megsózott gombákat hagyományos módon bepanírozzuk. Először beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zabkorpába. Bő kókuszolajban kisütjük, és papírtörlőre szedjük.