Hozzávalók:

– 8 db csiperke gomba

– 20 dkg light tolle trappista sajt

– 3 szál snidling

– 1 gerezd fokhagyma

– só, bors

– Szafi Fitt CH csökkentő liszt ( vagy bármilyen gluténmentes, szénhidrát csökkentett liszt)

– zabkorpa

– 2 tojás

– kókuszolaj

– 1 dl cocomas ( vagy sima tejszín)

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, belekeverjük az apróra vágott snidlinget, és a többi fűszert, a fokhagymát, majd a kókusztejszínt. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, kitörjük a csonkjukat, és belenyomkodjuk a fűszeres sajtot. A megsózott gombákat hagyományos módon bepanírozzuk. Először beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zabkorpába. Bő kókuszolajban kisütjük, és papírtörlőre szedjük.

img_1398.JPG

img_1400.JPG

Write a comment