Hozzávalók:
– 140 g bulgur
– 1 dl víz
– 3 dl cukormentes mandulatej
– 50 g eritrit
– 1 cs. xilites vaníliás cukor
– vanília aroma
– reszelt citromhéj
– 3 kis méretű tojás
– 1 csipet só
– 1 teskanál zabliszt ( vagy dia-wellness liszt, gluténmentes liszt)
– 25 g vaj
Elkészítés:
A bulgurt lábasba tesszük, és kicsit megmelegítjük, majd felöntjük a vízzel, és teszünk bele egy csipet sót. Ha megszívta magát a vízzel hozzáöntjük a tejet, és alacsony lángon,néha kevergetve, lefedve, addig főzzük amíg felissza a tejet. Utána keverjük hozzá a citromhéjat, az eritritet, vanília aromát. Utána hagyjuk pihenni, addig a maradék tejet is felissza. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, és a bulgurhoz adjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a bulgurhoz keverjük. Az egészet egy 20*20 cm-es szilikonos tepsibe öntöttem, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem. A tetejét por eritrittel megszórtam, és lekvárral tálaltam.