A zserbót imádom, és nem csak klasszikus formában. Így próbálom minél több süteménybe átültetni a zserbó ízvilágot. Így a zserbó muffin után, itt a zserbó palacsinta is. És ígérem a sor ezzel még nem zárult le 😉
Ugyanezzel a palacsinta tésztával találtok pudingos sült banános palacsintát is a blogon.
Hozzávalók:
– 15 dkg zabliszt
– 10 dkg Szafi Fitt süteményliszt ( itt: http://www.dietas-termekek-webshop.hu )
– 1 tojás
– mandulatej
– víz
– ízlés szerint dió
– ízlés szerint cukormentes baracklekvár
– olvasztott cukormentes étcsoki
Elkészítés:
A liszteket, tojást összekeverjük, tejjel addig hígítjuk, hogy csomómentes tésztát kapjunk, majd vízzel addig hígítjuk, hogy palacsinta tészta állagot kapjunk. A palacsinta sütőt kókusz zsírral kikenjük és megsütjük a palacsintákat. A kész palacsintákat megkenjük a lekvárral. majd a diót ledaráljuk, eritrittel elkeverjük és megszórjuk a lekvár tetejét. Feltekerjük a palacsintákat, és a vízgőz felett megolvasztott csokival meglocsoljuk.