Elég szkeptikusan álltam ehhez a lében úszó, nyúlós valamihez, de kipróbáltam és nagyon finom. Hazudnék ha azt mondanám, hogy az olasz gasztronómiai élményeim törtek elő, de a tápértékét figyelembe véve, nagyon jó kis étel. Nálam most édes túrós verzió készült.

Hozzávalók:

– 250 g nocarb szélesmetélt

– 250 g zsírszegény túró

– 100 ml zsírszegény natúr joghurt

– ízlés szerint eritrit

Elkészítés:

A tésztát alaposan citromos vízzel leöblítjük, majd száraz serpenyőben, minden zsiradék nélkül 15 percig pirítjuk, néha megkeverjük. A túrót ízlés szerint eritrittel ízesítjük, és a joghurt felét hozzáöntjük. Ha kész a tészta összekeverjük a túróval, és a tetejére öntjük a maradék joghurtot.

Tápérték az egész adagban (560g):

kcal: 189.7
 

fehérje: 29.1

szénhidrát: 14

zsír: 0.71

 img_1844.JPG

Write a comment