Elég szkeptikusan álltam ehhez a lében úszó, nyúlós valamihez, de kipróbáltam és nagyon finom. Hazudnék ha azt mondanám, hogy az olasz gasztronómiai élményeim törtek elő, de a tápértékét figyelembe véve, nagyon jó kis étel. Nálam most édes túrós verzió készült.
Hozzávalók:
– 250 g nocarb szélesmetélt
– 250 g zsírszegény túró
– 100 ml zsírszegény natúr joghurt
– ízlés szerint eritrit
Elkészítés:
A tésztát alaposan citromos vízzel leöblítjük, majd száraz serpenyőben, minden zsiradék nélkül 15 percig pirítjuk, néha megkeverjük. A túrót ízlés szerint eritrittel ízesítjük, és a joghurt felét hozzáöntjük. Ha kész a tészta összekeverjük a túróval, és a tetejére öntjük a maradék joghurtot.
Tápérték az egész adagban (560g):
fehérje: 29.1
szénhidrát: 14
zsír: 0.71