Nincsenek termékek a kosárban.
Paszternákból már több olyan receptet készítettem, amit hagyományos burgonyából készülne. Ilyen volt például a paszternák pogácsa, krumplis pogácsa helyett. Most pedig nudli készült belőle, morzsával, cukormentes lekvárral.
Hozzávalók 1 adaghoz:
– 100 g paszternák
– 25 g kókuszliszt
– 2 g útifűmaghéj
– 25 g Szafi fitt süteményliszt
– 15 g zabkorpa
– 15 g eritrit
– 30 g sárgabarack lekvár xilittel
– 50 g víz
Elkészítés:
A paszternákot megpucoljuk, felkockázzuk, és feltesszük főni enyhén sós vízben. Ha megfőtt krumplinyomón áttörjük, majd utána én pürésítettem is, hogy teljesen krémes legyen. Hozzáadjuk a süteménylisztet, kókuszlisztet, utifűmaghéjat, és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából nudlikat formálunk, és forró vízbe tesszük, kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére kész is. A zabkorpát egy serpenyőben átpirítjuk, ha kihűlt hozzáadjuk az eritritet, és beleforgatjuk a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Tápérték az egész adagban
kcal: 249.55
fehérje: 10.45
szénhidrát: 46.2
zsír: 3.88