Paszternákból már több olyan receptet készítettem, amit hagyományos burgonyából készülne. Ilyen volt például a  paszternák pogácsa, krumplis pogácsa helyett. Most pedig nudli készült belőle, morzsával, cukormentes lekvárral.

Hozzávalók 1 adaghoz:

– 100 g paszternák

– 25 g kókuszliszt

– 2 g útifűmaghéj

– 25 g Szafi fitt süteményliszt

– 15 g zabkorpa

– 15 g eritrit

– 30 g sárgabarack lekvár xilittel

– 50 g víz

Elkészítés:

A paszternákot megpucoljuk, felkockázzuk, és feltesszük főni enyhén sós vízben. Ha megfőtt krumplinyomón áttörjük, majd utána én pürésítettem is, hogy teljesen krémes legyen. Hozzáadjuk a süteménylisztet, kókuszlisztet, utifűmaghéjat, és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából nudlikat formálunk, és forró vízbe tesszük, kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére kész is. A zabkorpát egy serpenyőben átpirítjuk, ha kihűlt hozzáadjuk az eritritet, és beleforgatjuk a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.

Tápérték az egész adagban

kcal: 249.55

fehérje: 10.45

szénhidrát: 46.2

zsír: 3.88

 

01009d43576f58039340ef1352168e99ecdfef08dd.jpg

 

01737293b714a0f1ea545c7cea1b4cd91c819244c0.jpg

 

Write a comment