Imádom a töltött gombás recepteket ( mint a paradicsommal mozzarellával töltött gomba) , hiszen nagyon sok mindennel tölthető, és könnyű ebéd vagy vacsora készíthető belőle.
Hozzávalók 2 adaghoz:
– 340 g csiperke gomba ( nekem ez 6 darab gomba volt)
– 360 g zsírszegény túró
– só, bors, őrölt pirospaprika
– 50 g Tolle light trappista sajt
Elkészítés:
A gombákat alaposan megmossuk, és kitörjük a csonkjukat, Elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót villával összetörjük, és a fűszerekkel ízesítjük. A tölteléket betöltjük a gombákba, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire tesszük, és 165 fokon 20 perc alatt készre sütjük a gombákat. Köretként bármit tálalhatunk hozzá, édesburgonyát, bulgurt, kuszkuszt. Vacsorának is tökéletes lehet egy kis salátával.
Tápérték 1 adagban ( nálam 3 gomba) köret nélkül:
kcal: 220.48 g
fehérje: 36.61 g
szénhidrát: 14.04 g
zsír: 3.55 g