Itt az eper szezon, a túrós palacsinta pedig bármikor jöhet. 🙂 Készítettem már palacsintát, zserbó palacsintát, és vanília pudingos banán palacsintát is. Ezeknek az alaptészta receptje kicsit más volt. Itt változtattam az arányokon, illetve tettem bele tojásfehérje port, és szódabikarbónát. Így kevesebb zabliszt kellett hozzá, és ezzel alacsonyabb lett a szénhidrát benne, de az ízén semmit nem változtatott.

Hozzávalók 15 palacsintához:

– 120 g teljes kiőrlésű zabliszt

– 130 g szafi fitt süteményliszt

– 30 g szárított tojásfehérje

– 1 tojás

– 1 tk szódabikarbóna

– 4 dl mandulatej ( körülbelüli érték, annyi kell, hogy palacsinta tészta állagot érjünk el)

– 4 dl víz

– kókuszzsír a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

– 400 g zsírszegény túró

– 1 csomag xilites vaníliás cukor

– 200 g eper

– ízlés szerint eritrit

– fél citrom reszelt héja

– pár csepp vanília aroma

Elkészítés:

A liszteket, a tojásfehérjeport, és a szódabikarbónát elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, annyit h csomómentes sűrű állaga legyen. Majd hozzáadjuk a tojást, és elkeverjük benne. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy palacsinta állagot kapjunk. Hagyjuk pihenne egy 15-20 percet. Ezután elképzelhető, hogy még egy kis tejet vagy vizet igényel, mivel a zab felszívta. Ezután egy szilikonos ecset segítségével a palacsinta sütőt kikenjük, és közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Én kerámia bevonatos palacsinta sütőt használtam, így minimális kókuszzsír kellett hozzá, és egyáltalán nem tapadt le.

A töltelékhez a túrót villával összetörjük, ízesítjük a vaníliás cukorral, eritrittel, reszelt citromhéjjal és vanília aromával ízlés szerint. Az epreket megmossuk, és hosszában félbe vágjuk, majd ha nagyobb szemek, ismét félbevágjuk. A palacsintákat betöltjük a túróval, és a túró töltelék tetejére teszünk 3-4 szem epret, és feltekerjük.

A tetejét szeletelt eperrel, és a Waldenfarm 0 kalóriás csokoládé szirupával ízesítettem.

Tápérték 1 palacsintában:

kcal: 82.31 g

fehérje: 7.3 g

szénhidrát: 11.16 g

zsír: 1.54 g

 

img_2393.JPG

img_2391.JPG

img_2390.JPG

img_2392.JPG

 

 

Write a comment