Vettem teljes kiőrlésű réteslapot, és kitaláltam, hogy Juditka konyhája receptjét fogom elkészíteni, kicsit átalakítva. Azonban hála egy fogorvosi műtétnek, nem ehetek tejterméket pár napig, de a sütihez ragaszkodtam. Így túró helyett totuból készítettem, így teljesen laktózmentes lett a rétes.
Hozzávalók:
– 200 g Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap
– 500 g Totu túró
– reszelt citromhéj
– 5 evőkanál eritrit
– vanília aroma
Hozzávalók a kencéhez:
– 200 g Totu krém
– 1 tojás
– 3 evőkanál eritrit
– vanília aroma
– xilites vaníliás cukor
– 20 g nyílgyökérliszt
– 50 ml kókusztej
– 1 dl víz
– 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A réteslapokat vegyük ki a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen.
Először elkészítjük a kencét. A hozzávalókat egy tálba öntjük, és simára keverjük. A réteslap töltelékéhez a totuhoz adjuk az eritritet, a vanília aromát, és a reszelt citromhéjat, és 5 evőkanállal hozzákeverünk az elkészített kencéből.
Egy réteslapot kiterítünk, és egy ecset segítségével megkenjünk a kencével. Ezután a másik réteslapot 90 fokos szögben helyezzük rá, azért, hogy a hajtások ne ugyanott legyenek. Az aljától 3 centiméterrel feljebb ráhelyezzük a túró 1/3-át, behajtjuk a két szélét, és feltekerjük mint a palacsinta tésztát. Ugyanígy járunk el a másik két rúddal is. Egy tortaforma közepére csiga alakba helyezzük az első rudat, majd a másik kettőt köré tesszük. A maradék kencét ráöntjük a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem.
Tápérték 1 szeletben(123 g) :
kcal: 135.25
fehérje:14.79 g
zsír: 1.79 g