Nagyon sok embertől hallom kifogásként, hogy nekem nincs időm főzni, meg egészségesen élni a munkám miatt. Nos, a hetem gyakorlatilag rohanással és egész napos autózással telt. Erre volt az én egyik alternatívám ez a hamburger, amit bárhol megtudok enni, és mindenhova magammal tudtam vinni. Nem kell se melegíteni, se kés villa. Úgyhogy, itt a példa, az egészséges táplálkozás mindig megoldható, és nem csak a fornetti vagy a fehér zsemlés szendvics az egyetlen megoldás! 🙂 A hamburger zsemle eredeti receptje Szafi oldalán megtalálható. Ezzel a bucival már van fenn receptem, akkor egy lazacos hambi készült.
Hamburger hozzávalói: (3 darab lett )
– 60 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
– 40 g Szafi Fitt sütőliszt (sütőliszt ITT!)
– 1 tojás
– 3 tojásfehérje
– 1,5 g szódabikarbóna
– 1 nagy csipet só (Himalaya só ITT!)
– 160 g langyos víz
Elkészítés:
Húspogácsa hozzávalói: ( 7 darab pogácsa lett):
– 500 g darált pulykahús
– 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
– só, bors
– fokhagymakrém
– paleo fasírt fűszersó
– 3 ek zabliszt
– 1 tojás
Hamburgerhús elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és húspogácsa formázó segítségével pogácsákat formázunk. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük, és közben félidőben megfordítjuk őket.
A hamburgereket saláta mixxel, lilahagymával, retekkel, koktélparadicsommal töltöttem.
Tápérték 1 hamburgerben ( üresen)
szénhidrát: 5.39 g
zsír: 2.25 g
Tápérték 1 pulykafasírtban:
kcal: 108.33
fehérje:15.08 g
szénhidrát: 2.85 g
zsír: 3.97 g