Nagyon sok embertől hallom kifogásként, hogy nekem nincs időm főzni, meg egészségesen élni a munkám miatt. Nos, a hetem gyakorlatilag rohanással és egész napos autózással telt. Erre volt az én egyik alternatívám ez a hamburger, amit bárhol megtudok enni, és mindenhova magammal tudtam vinni. Nem kell se melegíteni, se kés villa. Úgyhogy, itt a példa, az egészséges táplálkozás mindig megoldható, és nem csak a fornetti vagy a fehér zsemlés szendvics az egyetlen megoldás! 🙂 A hamburger zsemle eredeti receptje Szafi oldalán megtalálható. Ezzel a bucival már van fenn receptem, akkor egy lazacos hambi készült.

Hamburger hozzávalói: (3 darab lett )

– 60 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)

– 40 g Szafi Fitt sütőliszt (sütőliszt ITT!)

– 1 tojás  

– 3 tojásfehérje 

– 1,5 g szódabikarbóna

– 1 nagy csipet só (Himalaya só ITT!)

– 160 g langyos víz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük össze és öntsük rá az elvegyített folyékony anyagokat, majd gyúrjuk össze.
5 perc pihentetés után a tésztát osszuk 3 egyenlő részre, majd nedves kézzel formázzunk belőle 2 nagy méretű bucit, vagy 3 db normál méretű zsömlét. (A zsömléket laposra formázzuk, mert jó nagyra meg fog nőni a sütőben).
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, végül szórjuk meg szezámmaggal.
 
Sütés:
Előmelegített 220 fokos (alsó-felső funkción) sütőben 15 perc, majd 200 fokon további 25 percig kell sütni.

Húspogácsa hozzávalói: ( 7 darab pogácsa lett):

– 500 g darált pulykahús

– 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma

– só, bors

– fokhagymakrém

– paleo fasírt fűszersó

– 3 ek zabliszt

– 1 tojás

Hamburgerhús elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és húspogácsa formázó segítségével pogácsákat formázunk. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük, és közben félidőben megfordítjuk őket.

A hamburgereket saláta mixxel, lilahagymával, retekkel, koktélparadicsommal töltöttem.

Tápérték 1 hamburgerben ( üresen) 

kcal: 70.24
 
fehérje:6.93 g

szénhidrát: 5.39 g

zsír: 2.25 g

Tápérték 1 pulykafasírtban:

kcal: 108.33

fehérje:15.08 g

szénhidrát: 2.85 g

zsír: 3.97 g

 image-1_42.jpg

 

3 Comments

  1. És megnyugodhat teljesen tisztában vagyok mi a különbség a szénhidrát és a szénhidrogén között… viszont nem vagyok hajlandó több építő jelleget nem tartalmazó megjegyzésére válaszolni a továbbiakban, melyek teljesen alaptalanok, és semmi értelme. Sajnos én erre, magával ellentétben nem érek rá.

Write a comment