Nincsenek termékek a kosárban.
Van itt rengeteg palacsinta recept (vanília pudingos banános, zserbópalacsinta, epres túrós palacsinta, protein palacsinta torony lényegében ugyanarra épül, Szafi Paleo süteménylisztre. De a sok kísérlet ellenére nekem eddig ez a kedvencem.
Hozzávalók: ( 15-17 db palacsinta lesz belőle)
– 100 g zabliszt ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
– 150 g Szafi Fitt süteményliszt
– 30 g tejsavófehérje ( Dénes natura)
– 1 tojás
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 4 dl cukormentes mandulatej
– 4 dl víz
– pár csepp vanília aroma
– kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A liszteket, a tejsavófehérjét, és a szódabikarbónát elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, annyit h csomómentes sűrű állaga legyen. Majd hozzáadjuk a tojást, és elkeverjük benne. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy palacsinta állagot kapjunk. Hagyjuk pihenne egy 15-20 percet. Ezután elképzelhető, hogy még egy kis tejet vagy vizet igényel, mivel a zab felszívta. Ezután egy szilikonos ecset segítségével a palacsinta sütőt kikenjük kókuszolajjal, és közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Én kerámia bevonatos palacsinta sütőt használtam, így minimális kókuszzsír kellett hozzá, és egyáltalán nem tapadt le.
Tápérték 1 darabban töltelék nélkül
kcal: 63.29
fehérje: 3.95 g
szénhidrát: 7.92 g
zsír: 1.67 g
Bármivel tölthető, amivel szeretnénk. A képen cukormentes házi eperlekvárral ettem. És Waldenfarm cukormentes szirupokkal tálaltam, valamint gyümölcsökkel