Van itt rengeteg palacsinta recept (vanília pudingos banános, zserbópalacsinta, epres túrós palacsinta, protein palacsinta torony lényegében ugyanarra épül, Szafi Paleo süteménylisztre. De a sok kísérlet ellenére nekem eddig ez a kedvencem.

Hozzávalók: ( 15-17 db palacsinta lesz belőle)

– 100 g zabliszt ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)

– 150 g Szafi Fitt süteményliszt

– 30 g tejsavófehérje ( Dénes natura)

– 1 tojás

– 1 teáskanál szódabikarbóna

– 4 dl cukormentes mandulatej

– 4 dl víz

– pár csepp vanília aroma

– kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

A liszteket, a tejsavófehérjét, és a szódabikarbónát elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, annyit h csomómentes sűrű állaga legyen. Majd hozzáadjuk a tojást, és elkeverjük benne. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy palacsinta állagot kapjunk. Hagyjuk pihenne egy 15-20 percet. Ezután elképzelhető, hogy még egy kis tejet vagy vizet igényel, mivel a zab felszívta. Ezután egy szilikonos ecset segítségével a palacsinta sütőt kikenjük kókuszolajjal, és közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Én kerámia bevonatos palacsinta sütőt használtam, így minimális kókuszzsír kellett hozzá, és egyáltalán nem tapadt le.

Tápérték 1 darabban töltelék nélkül

kcal: 63.29

fehérje: 3.95 g

szénhidrát: 7.92 g

zsír: 1.67 g

Bármivel tölthető, amivel szeretnénk. A képen cukormentes házi eperlekvárral ettem. És Waldenfarm cukormentes szirupokkal tálaltam, valamint gyümölcsökkel

13627213_288517594836102_2513002875300884837_n

 

img_4963.JPG

img_4964.JPG

img_4965.JPG

Write a comment