A múlt héten nagy ráérős, palacsintát reggelizős napokat tartottam. A kedvenc alaptészta receptemet már megmutattam nektek, ebből készítettem el egy nagy adagot, és a tölteléket variáltam minden nap. Ma gesztenyekrém volt a soros, egy kis hideg meggyöntettel a tetején a kánikulára való tekintettel.

Hozzávalók a gesztenyemasszához:

– 1 csomag ( 125 g) Maroni natúr gesztenyemassza

– 150 g cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)

– 40 g eritrit ( ízlés szerint változhat, vagy elhagyható)

– rumaroma ízlés szerint

Az összes hozzávalót addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz.

Tápérték a teljes gesztenyemasszában:

kalória: 263 

fehérje: 4 g

ch: 52 g

zsír: 4 g

Hozzávalók a meggyöntethez:

– 150 g fagyott meggy

– 1-2 dl langyos cukormentes mandulatej ( annak függvényében , hogy mennyire sűrű- folyékony öntetet szeretnénk)

– eritrit ízlés szerint

– fahéj ízlés szerint

Mindent egy magas falú keverőtálba öntünk, és botmixerrel pürésítjük. A tejet azért langyosítottam meg, hogy a fagyos epret elbírja a botmixer, de hagyhatjuk egy kicsit kiolvadni a meggyet.

A palacsintába betöltjük a gesztenyemasszát, majd háromszögekre hajtogatjuk. A tetejét leöntjük a meggyöntettel, porrá őrölt eritrittel, fahéjjal megszórjuk a tetejét, és egész meggy szemekkel díszítjük.

Azt, hogy a töltelék mennyisége hány palacsintára elegendő azért nem írom, mert ez szerintem mindenkinél más. Mennyire töltünk tele egy-egy palacsintát.

img_5202.JPG

img_5203.JPG

Write a comment