Nincsenek termékek a kosárban.
A múlt héten nagy ráérős, palacsintát reggelizős napokat tartottam. A kedvenc alaptészta receptemet már megmutattam nektek, ebből készítettem el egy nagy adagot, és a tölteléket variáltam minden nap. Ma gesztenyekrém volt a soros, egy kis hideg meggyöntettel a tetején a kánikulára való tekintettel.
Hozzávalók a gesztenyemasszához:
– 1 csomag ( 125 g) Maroni natúr gesztenyemassza
– 150 g cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
– 40 g eritrit ( ízlés szerint változhat, vagy elhagyható)
– rumaroma ízlés szerint
Az összes hozzávalót addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz.
Tápérték a teljes gesztenyemasszában:
kalória: 263
fehérje: 4 g
ch: 52 g
zsír: 4 g
Hozzávalók a meggyöntethez:
– 150 g fagyott meggy
– 1-2 dl langyos cukormentes mandulatej ( annak függvényében , hogy mennyire sűrű- folyékony öntetet szeretnénk)
– eritrit ízlés szerint
– fahéj ízlés szerint
Mindent egy magas falú keverőtálba öntünk, és botmixerrel pürésítjük. A tejet azért langyosítottam meg, hogy a fagyos epret elbírja a botmixer, de hagyhatjuk egy kicsit kiolvadni a meggyet.
A palacsintába betöltjük a gesztenyemasszát, majd háromszögekre hajtogatjuk. A tetejét leöntjük a meggyöntettel, porrá őrölt eritrittel, fahéjjal megszórjuk a tetejét, és egész meggy szemekkel díszítjük.
Azt, hogy a töltelék mennyisége hány palacsintára elegendő azért nem írom, mert ez szerintem mindenkinél más. Mennyire töltünk tele egy-egy palacsintát.