Június elején egy hetet töltöttem Kínában. Hát mit mondjak, megszerettem a kínai konyhát, rengeteg zöldséget amit nem is ismertem, és olyan gyümölcsöket amikről eddig szintén azt gondoltam, hogy nem szeretem. Ez az egy hét ” nyaralás” elég pörgős volt, mindent szerettünk volna látni, így a pihenésre nem sok idő volt. Étkezés tekintetében ez úgy nézett ki, hogy reggeli a szállodában ( svédasztal) és vacsora. Ebédelni nem volt lehetőség, csoportos út lévén. Szerencsére itthonról vittem annyit, hogy ne haljak éhen.
A vacsorák a következőképp zajlottak: 8-9 fős kerek asztaloknál ültünk, aminek a közepén forgatható asztal volt. Amelyekre különböző ételeket hoztak. Ezek jellemzően nem voltak a nagy adagok ( a normál magyar adaghoz képest), és amelyik tartalmazott húst az is inkább nagyon sok zöldség és kevés hús formájában volt. Ez az étel főleg fűszerezésében idézi bennem az ott töltött napokat. A chili a zöldpaprika csípős íze és a gyömbér a soya édes ízének keveredése jelenik meg benne sok zöldséggel és egy kevés csirkemellel.
Hozzávalók: (2 adaghoz)
– 300 g nyers csirkemell
– 1 fej vöröshagyma
– 1 hegyes zöldpaprika
– 200 g szeletelt üveges gomba
– 5 g reszelt gyömbér
– szárított chili paprika
– só, bors
– 1-2 evőkanál szója szósz
Elkészítés:
A hagymát karikákra vágtam, a zöldpaprikát szintén karikákra vágtam. A csirkemellet nagyon apró kockákra vágtam fel. A wokot felmelegítettem ( olaj nélkül), és először a hagymát megfonnyasztottam benne, Ezután rádobtam a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítottam. Majd hozzátettem a gombát és a paprikát is. Fűszereztem és ráöntöttem a szója szószt. Addig főztem, amíg a hús teljesen meg nem puhult. Rizs, bulgur, kuszkusz, tésztáskörettel kíváló főétel lehet.
Tápérték 1 adagban ( köret nélkül)
kcal: 214.67
fehérje: 40.12 g
szénhidrát: 6.83 g
zsír: 2.02 g