Nincsenek termékek a kosárban.
A rohanós reggeleken, vagy amikor a munkahelyemen reggelizek, mert reggel kardiózni megyek munka előtt, akkor mindig fahéjas zabkását eszek. Most nem rohantam, mégis zabkását kívántam,de nem akartam a szokványosat enni, így körbenéztem a hűtőmben, és ez lett belőle: Joghurtos- őszibarackos zabkása, a tetején sok gyümölcsök, olajos magvak.
Hozzávalók:
– 40 g zabpehely
– 1,5 dl cukormentes mandulatej
– 1,5 dl víz
– 100 ml zsírszegény natúr joghurt
– 1 őszibarack
– pár csepp vanília aroma
– pár csepp mandula aroma
– 3 tk. eritrit
Tetejére:
– 1 sárgabarack
– áfonya
– 5 szem mandula
– 5 szem durvára tört dió
Elkészítés:
Egy őszibarackot felkockázok, és 100 ml natúr, zsírszegény joghurttal krémesre turmixolom.Teflonos lábasba beleöntöm a zabpelyhet, és kicsit felmelegítem. Hozzáöntöm a víz és a tej felét, majd folyamatos kevergetés mellett a maradékot is hozzá öntöm. Majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzöm , amíg fel nem forr.Nem baj ha kicsit híg, mert a zab fel fogja szívni a tejet és a vizet. Ezután müzlis tálba vagy tányérba öntöm, és ha kicsit kihűlt hozzáadom a joghurtos őszibarack turmixot, az eritritet, (vagy egyéb édesítőt), a vanília aromát, és a mandula aromát. A díszítéshez vékony szeletekre vágom a sárgabarackot, és azzal díszítem. Rászórom az áfonyát, majd a mandulát, és a diót is.
Tápérték:
kcal: 360,1 g
fehérje: 15,13 g
szénhidrát: 49,07 g
zsír: 10.33 g