Nincsenek termékek a kosárban.
Múltkor már elkészítettem ezt a vanília proteines mini palacsintát, amit akkor gyümölccsel, és paleo vanília pudinggal tálaltam. Most ezt turbóztam fel egy kicsit, hogy a tésztájába bele kevertem egy kis áfonyát, és úgy sütöttem meg. A tetejét most sárgabarackkal, áfonyával, waldenfarms cukormentes csokisziruppal, és rizs tejszínhabbal díszítettem.
Hozzávalók: ( 16 darab mini, kb. 6-8 cm átmérőjű palacsintához) ( 2 adaghoz)
– 40 g kókuszliszt
– 30 g zabliszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 10 g Biotech Iso whey zero vaníliás proteinpor
– 60 g tojásfehérjelé ( vagy ennek megfelelő tojásfehérje)
– 10 g eritrit
– 2 dl víz
– 30 g áfonya
– kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A kókuszlisztet, a zablisztet, a sütőport, és a vaníliás fehérjét összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és félidőben az eritritet is beleszórjuk, és kemény habbá verjük vele. A száraz anyagokhoz hozzákeverjük a vizet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Csomómentesre kikeverjük, a hagyományos palacsintánál sűrűbb masszát kell kapnunk. Tehetünk még hozzá eritritet vagy vanília aromát, de nekem a fehérjeportól pont elég édes és vanílilás lett. Végül a palacsinta tésztába óvatosan belekeverjük az áfonya szemeket.
Egy palacsintasütőt szilikonos ecset segítségével vékonyan kikenünk kókuszolajjal, és körülbelül egy evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőre, és közepes lángon mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. A palacsintasütőben egyszerre 4-5 darabot is tudunk sütni.
Tápérték 1 adag palacsintában ( 8 darab) ( csak a palacsintatészta)
kcal: 161
fehérje: 14 g
szénhidrát: 19 g
zsír: 3 g