Imádom a lazacot, bármikor bármennyit meg tudnék enni belőle. Ennek ellenére, mostanában- magam se tudom miért- háttérbe szorult, és hónapok óta nem ettem. Azonban eszembe jutott, hogy van a fagyasztómba, így nem volt kérdés mi fog készülni. Azonban ez a mennyiség nem tudta orvosolni a lazac hiányom, így két hétig lazac volt a menü minden második nap, amiből az következik, hogy jönnek még a lazacos receptek 🙂
Hozzávalók ( 3 adaghoz)
– 3 szelet lazac
– só, bors, paleo hal fűszerkeverék
– olívaolaj
– 100 g madársaláta
– 2 narancs
– 1 ek. almaecet
– 1 ek citromlé
– 1/2 citrom
Elkészítés:
A salátát tálba tesszük, ráöntjük az almaecetet, meglocsoljuk a citromlével. A narancsokat felkockázzuk, a citromot karikákra, majd félbe vágjuk, és rászórjuk a salátára. Grillezett lazaccal tálaljuk, melynek a receptjét ITT olvashatjátok.
Tápérték 1 adagban ( csak a saláta)
kcal: 42.8
fehérje: 1.39 g
szénhidrát: 9.65 g
zsír: 0.23 g