Szülinapom alkalmából a szüleimtől egy kontakt grillsütőt kaptam, mert pontosan tudják mire vágyom. 🙂 Így mikor Anyukám nálam töltötte a hétvégét, ezeken a joghurtban pácolt csirke saslikokon teszteltem az új konyhai eszközt. Nálam ötösre vizsgázott. Korábban már készítettem csirke saslikot, azok sütőben sültek.
Hozzávalók a csirke saslikokhoz 5 adaghoz:
- 1 kg csirkemell filé
- 200 ml 0,1%- os zsírszegény natúr joghurt
- só, bors
- rozmaring
- kakukkfű
- oregano
- 1 teáskanál mustár
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel szárazra törüljük. A csirkemelleket először elvágtam, hogy vékony szeleteim legyenek, majd megfeleztem, harmadoltam őket, így kb. 2 cm széles csíkokat kaptam. Bambusznyársra lazán feltűztem 2-2 csirkemell szeletet. Szorosan beletettem őket egy jénai edénybe. A joghurtba elkevertem a fűszereket, a mustárt, és a citromlevet, majd ráöntöttem a nyársakra, úgy, hogy mindenhol befedje őket. A jénait alufóliával letakartam, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap kontakt grillen megsütöttem a nyársakat. A megmaradt öntetet, pedig szószként tálaltam. Nekem ebből 10 nyárs jött ki.
A saláta nagyon egyszerűen készült. Készen kapható vegyes zöldsaláta volt a köret, amihez tettem még paradicsomot, lilahagymát, és waldenfarms ceaser saláta öntettel öntöttem le.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 249.68 g
fehérje: 51.71 g
szénhidrát: 4.77 g
zsír: 2.35 g