Kellemes olasz hangulatot idéz bennem ez a töltelék. Amikor már unom a natúr csirkemellet, akkor születnek ezek az ötletek. Nem kell sokkal tovább állni a konyhában, mégis egy kellemes ízvilág születik. Most friss zöld vegyes salátával tálaltam. 

Hozzávalók:

– 600 g csirkemell ( ez nekem 6 kis szelet volt)

– 50 g szárított paradicsom

– 15 g parmezánsajt

– 1 ek szárított bazsalikom

– 1 ek oregano

– 1 kk. fokhagymapor

– 1 tk só

– kevés bors

Elkészítés:

A szárított paradicsomot, bazsalikomot, oreganót, parmezán sajtot aprítógépbe teszem, és pépesre darálom. A csirkemelleket megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Egy késsel vágok rajta egy zsebet hosszában, ügyelve, hogy a másik oldalát ne szúrjam át. A csirkemelleket ezután sózom, borsozom, és fokhagyma granulátumot szórok mindkét oldalára. A tölteléket betöltöm a húsokba, és két fogpiszkáló segítségével letűzöm. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és előmelegített sütőben 160 fokon 25 percig sütöm, úgy, hogy félidőben megfordítom őket. 

Én most vegyes zöldsaláta körettel tálaltam.

Tápérték 1 adagban ( 2 szelet hús)

kcal: 288.82

fehérje: 53.01

szénhidrát: 9.54

zsír: 3.87

img_5500.JPG

img_5501.JPG

img_5499.JPG

img_5502.JPG

Write a comment