Nincsenek termékek a kosárban.
Azzal a szándékkal vásároltam padlizsánt, hogy padlizsánkrémet készítek belőlük. A szülinapomon, egy szuper étteremben voltunk, ahol előételként padlizsánkrémet kínáltak, isteni finom volt, és annyira megkívántam. Azonban mikor felhasználás előtt álltak, rájöttem, hogy most nem vágyok reggelire a padlizsán( vagy bármilyen) sós krém és a pirítós kombinációra, hanem inkább édeset ennék. Így édes reggeli készült, a padlizsánokból pedig ebéd lett. Jó döntés volt 🙂
Bármilyen rizses köret ( barnarizs, basmati, köles, bulgur stb.) illik hozzá, vagy akár édesburgonya is. Körettel együtt nekem egy fél padlizsán bőven elég volt ebédre. Így a teljes adagot én 4 főre számoltam.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém
- 500 g darált pulykahús
- 2 db padlizsán
- 300 g sűrített paradicsom (cukormentes)
- 100 g natúr joghurt a tetejére
- 100 g tolle light trappista sajt a tetejére
- kevés olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Majd rárakjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, fűszerezzük. Alacsony lángon, néha kevergetve addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, és addig előkészítjük a padlizsánokat. Közben a sütőt előmelegíthetjük 180 fokra. A padlizsánokat mossuk meg, és hosszába vágjuk félbe. Kanalazzuk ki a belsejét. Majd a az elkészült húsos töltelékkel töltsük meg. A tetejét kenjük meg natúr joghurttal, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig süssük, én grill fokozaton sütöttem, hogy a sajt rápiruljon a tetejére.
Bármilyen rizses köret ( barnarizs, basmati, köles, bulgur stb.) illik hozzá, vagy akár édesburgonya is. Körettel együtt nekem egy fél padlizsán bőven elég volt ebédre. Így a teljes adagot én 4 főre számoltam.
Tápérték 1 adagban ( fél padlizsán, köret nélkül):
kcal: 261.47 g
fehérje: 35.41 g
szénhidrát: 11.04 g
zsír: 7.7 g