Végre nemsokára teljesen kész az új álomkonyhám! 🙂 A legfontosabb, hogy a sütő és a főzőlap már a helyén, és üzemképes. A liszteket, edényeket sem a hálóban tárolom már, így eljött az ideje, hogy egy ilyen klassz és gyors reggelivel kezdjem a dolgos szerda reggelt. Így munka előtt elkészítettem ezeket, az akár paleo diétába is beilleszthető fánkokat ( ha túró helyett totu-val készítjük), illetve laktóz, cukor és gluténmentes, valamint diétás, szénhidrátszegény. És persze ezek mellett nagyon finom, és gyorsan elkészíthető. Én házi cukormentes baracklekvárral ettem, ami a házi eperlekvár receptem alapján készült. Az eredeti receptet Szafi oldalán találtam, amin módosítottam némileg.

Hozzávalók 8 db fánkhoz:

  • 1 tojás
  • 1 ek. eritrit
  • 40 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt
  • vanília aroma
  • 90 g zsírszegény túró ( Paleo diétázók használjanak TOTU-t)
  • 1 tk sütőpor
  • fél dl kókusztej ( bármilyen növényi vagy sima tej is jó hozzá)
  • 1 ek. Szafi Fitt süteményliszt ( elhagyható, de az ízletesebb lesz vele)
  • kókuszolaj a sütéshez
  • cukormentes baracklekvár a tetejére ( nálam házi lekvár- Recept ITT)
  • porrá őrölt eritrit a tetejére

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük az eritrittel. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a túrót, a vanília aromát, a sütőport, a kókusztejet. A kezemmel lapos korongokat formáztam belőle, és forró kókuszolajban mindkét felét aranybarnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem, megszórtam por eritrittel, és házi cukormentes baracklekvárral tálaltam.

Tápérték 1 fánkban lekvár nélkül:

kcal: 25.71 g 

fehérje: 2.52 g

szénhidrát: 1.68  g

zsír: 0.92 g

IMG_6249

Write a comment