Amikor elkészítettem a túrós papucsokat, annyira megtetszett a tészta recept, hogy másnap meggyes verzióban is el kellett készítenem. Ezzel a töltelékkel is nagyon finom, biztos lesz még más is ebből a tészta receptből.
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 250 g Dia wellness liszt ( én most a Zero-6 lisztet használtam, de jó a sütőliszt, vagy a CH mínusz liszt is)
- 50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt ( lehet dia wellness, vagy más teljes kiőrlésű liszt)
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 140 g zsírszegény natúr joghurt
- 1,5 dl cukormentes mandulatej ( vagy sima tej, vagy más növényi tej)
- 30 g eritrit
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tk. eritrit
Hozzávalók a töltelékhez:
- 600 g meggy
- eritrit ízlés szerint
- 20 g zabkorpa
Lekenéshez:
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
A mandulatejet megmelegítjük, annyira, hogy ne legyen forró, de a langyosnál melegebb legyen. Beletesszük az 1 tk. eritritet, és a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. Ez kb. 15 perc. Persze nem azt a hatást kell várni, mint a tehéntej cukor verziónál, de apró buborékozások megjelenik a tetején, ha ügyesek vagyunk. Amíg az élesztő felfut, egy tálba keverjük el a tészta többi hozzávalóját, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és dagasszunk lágy tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük egy órát. A meggyet, magozzuk ki, ha friss meggyünk van, ha fagyasztott hagyjuk teljes kiolvadni. Ezután nyomkodjuk ki, ízesítsük eritrittel, és keverjük hozzá a zabkorpát, hogy felszívja a nedvességet.Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát ( nálam kb. 0,5 cm vastag), és vágjunk téglalapokat a tésztából. A közepére tegyünk a meggyes töltelékből, és a négy sarkát középen nyomjuk össze, utána pedig a széleit, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben. Helyezzük őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tésztát a felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Tápérték 1 adagban:
kcal:124.75
fehérje: 8.09 g
szénhidrát:7.88 g
zsír:4.07 g