A klasszikus tejföltortát imádtam, és nyáron rengetegszer készítettük Anyukámmal, mindig a szezonnak megfelelő gyümölccsel. Egy egyszerű mozdulattal a háztartási kekszet, teljes kiőrlésű cukormentes korpovit kekszre, a tejfölt joghurtra, a cukrot pedig természetesen eritritre cseréltem. Így már falatozható is diétázóknak, cukorbetegeknek, egészséges életmódot követőknek is.
Hozzávalók:
- 2 csomag cukormentes korpovit keksz
- 2 nagy doboz ( 500 g -os) zsírszegény natúr joghurt
- 1,5 dl kókusztej ( vagy más növényi tej)
- 1 csomag zselatin
- 8 evőkanál eritrit
- 1 cs. vaníliás cukor xilittel
Hozzávalók a tetejére:
- 3 barack
- 1 csomag zselatin
- 2 dl víz
Elkészítés:
A natúr joghurtot keverjük ki az eritirittel és a vaníliás cukorral. Egy csomag zselatin oldjunk fel a kókusztejben, a zselatin elkészítési leírása szerint. Hagyjuk kicsit hűlni, de ne várjuk meg, hogy besűrűsödjön, és keverjük hozzá a natúr joghurthoz. Egy magas falú tepsi alját rakjuk ki a korpovit keksszel. ( én a legalsó sort 2 rétegben raktam, mert a háztartási kekszhez képest vékonynak éreztem a korpovit kekszet. Legközelebb egy rétegben fogom, mert bőven elég lett volna úgy is. Így nem fog elfogyni mind a két doboz keksz) A lerakott keksz rétegre öntsük rá a joghurt felét, majd ismét rakjunk rá egy sor kekszet, végül a maradék joghurtot is simítsuk rá egyenletesen. A zselatin 2 dl vízben oldjuk fel, hagyjuk kicsit hűlni. Addig a joghurtos réteg tetejét rakjuk ki a felszeletelt barackkal ( vagy más idény gyümölccsel) és a tetejére öntsük rá a zselatint. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon, és másnap szeletelhető is. Nekem 24 szelet lett belőle.
Tápérték 1 szeletben:
kcal:97.21
fehérje: 4.18 g
szénhidrát: 13.84 g
zsír:2.62 g