A zabkásás reggelik mostanában elmaradtak, így gondoltam ideje pótolni. A hűtőmben lapult egy adag cukkini, sütőtök püré, így nem is volt kérdés mivel dobom fel a zabkásám. A fahéjjal, mézes sütemény fűszerkeverékkel, és az őszi gyümölcsökkel kiváló őszi reggeli varázsolható.
Hozzávalók: ( 1 adaghoz)
- 20 g zabpehely
- 50 g cukkini püré
- 50 g sütőtök püré
- 5 g vaníliás fehérjepor
- 200 g cukormentes mandulatej
- 2 dl víz
- 1 tk őrölt fahéj
- mézes sütemény fűszer keverék
- 10 g eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 1 füge
- 1 szilva
- 5 g kókusz chips
- 2 g virágpor
- 2 g chia mag
- Waldenfarms csoki szirup
Elkészítés:
Először is készítsük el a kétféle pürét:
A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.
A cukkinipüré elkészítése: A cukkinit megpucolom, lereszelem, majd egy aprítógép segítségével pürésítem.
A zabpelyhet öntsük egy edénybe, és tegyük fel a tűzre. Pár perc alatt kicsit átmelegszik, ezután adjuk hozzá a tejet és a vizet, és főzzük meg. Ha felforrt adjuk hozzá a cukkini és a sütőtök pürét, a fehérjeport, és a fahéjat. Főzzük további 5 percig, majd vegyük le a tűzről. Ha kicsit hűlt keverjük hozzá az eritritet. A fügét és a szilvát csíkokra vágtam, így tettem a kása tetejére. Megszórtam a kókusz chipsszel, a virágporral, a chia maggal, végül öntöttem rá egy kis kalóriamentes csoki szirupot.
Tápérték 1 adagban a feltétekkel:
kcal: 263.96
fehérje: 11.03 g
szénhidrát: 40.05 g
zsír: 8.17 g