A zabkásás reggelik mostanában elmaradtak, így gondoltam ideje pótolni. A hűtőmben lapult egy adag cukkini, sütőtök püré, így nem is volt kérdés mivel dobom fel a zabkásám. A fahéjjal, mézes sütemény fűszerkeverékkel, és az őszi gyümölcsökkel kiváló őszi reggeli varázsolható.

Hozzávalók: ( 1 adaghoz)

  • 20 g zabpehely
  • 50 g cukkini püré
  • 50 g sütőtök püré
  • 5 g vaníliás fehérjepor
  • 200 g cukormentes mandulatej
  • 2 dl víz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • mézes sütemény fűszer keverék
  • 10 g eritrit

Hozzávalók a tetejére:

  • 1 füge
  • 1 szilva
  • 5 g kókusz chips
  • 2 g virágpor
  • 2 g chia mag
  • Waldenfarms csoki szirup

Elkészítés:

Először is készítsük el a kétféle pürét:

A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.

A cukkinipüré elkészítése: A cukkinit megpucolom, lereszelem, majd egy aprítógép segítségével pürésítem.

A zabpelyhet öntsük egy edénybe, és tegyük fel a tűzre. Pár perc alatt kicsit átmelegszik, ezután adjuk hozzá a tejet és a vizet, és főzzük meg. Ha felforrt adjuk hozzá a cukkini és a sütőtök pürét, a fehérjeport, és a fahéjat. Főzzük további 5 percig, majd vegyük le a tűzről. Ha kicsit hűlt keverjük hozzá az eritritet. A fügét és a szilvát csíkokra vágtam, így tettem a kása tetejére. Megszórtam a kókusz chipsszel, a virágporral, a chia maggal, végül öntöttem rá egy kis kalóriamentes csoki szirupot.

Tápérték 1 adagban a feltétekkel:

kcal: 263.96

fehérje: 11.03 g

szénhidrát: 40.05 g

zsír: 8.17 g

img_7228

img_7227

Write a comment