Legutóbb egy édes almás gofri receptet hoztam Nektek, ami szintén sütőben, szilikonos formában készítettem. De tudtátok, hogy a gofri lehet sós is? Sőt, nem csak sós, hanem spenótos is. Kiváló, nagyon laktató reggeli lett belőle. Ráadásul paleo,  szénhidrátszegény, gluténmentes, laktózmentes diétába is beilleszthető. A tetejére egy tükörtojás, két szelet füstölt lazac, újhagyma, csemegeuborka, sült gomba, paprika, és egy kevés light feta sajt ( vigyázat, egyes diétában kerülendő!) került. Ezt mindenki ízlése, diétája szerint variálhatja.

Hozzávalók 4 gofrihoz:

  • 20 g Szafi Fitt nyújtható sós kelt tészta helyettesítő liszt
  • 10 g útifűmaghéj liszt
  • 1 tojás
  • 150 g spenótpüré
  • 2 dl kókusztej
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Ha fagyasztott spenótpürét használsz ( én most azt használtam). Egy lábasba tettem, alacsony hőfokon, és hagytam, hogy felengedjen. Majd sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítettem. Ezután, hagyd, hogy kihűljön a püré. Az összes többi hozzávalót összekevertem, végül hozzáadtam a spenótot. Állni hagytam 5 percig, majd szilikonos gofri sütőformába adagoltam a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütöttem.

A tetejére egy tükörtojás, két szelet füstölt lazac, újhagyma, csemegeuborka, sült gomba, paprika, és egy kevés light feta sajt ( vigyázat, egyes diétában kerülendő!) került. Ezt mindenki ízlése, diétája szerint variálhatja.

Tápérték 1 gofriban: ( feltét nélkül)

 kcal: 65.1

fehérje: 4.01

szénhidrát: 4.18

zsír: 3.37

img_6992

img_6991

img_6993

 

Write a comment