Nincsenek termékek a kosárban.
Legutóbb egy édes almás gofri receptet hoztam Nektek, ami szintén sütőben, szilikonos formában készítettem. De tudtátok, hogy a gofri lehet sós is? Sőt, nem csak sós, hanem spenótos is. Kiváló, nagyon laktató reggeli lett belőle. Ráadásul paleo, szénhidrátszegény, gluténmentes, laktózmentes diétába is beilleszthető. A tetejére egy tükörtojás, két szelet füstölt lazac, újhagyma, csemegeuborka, sült gomba, paprika, és egy kevés light feta sajt ( vigyázat, egyes diétában kerülendő!) került. Ezt mindenki ízlése, diétája szerint variálhatja.
Hozzávalók 4 gofrihoz:
- 20 g Szafi Fitt nyújtható sós kelt tészta helyettesítő liszt
- 10 g útifűmaghéj liszt
- 1 tojás
- 150 g spenótpüré
- 2 dl kókusztej
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Ha fagyasztott spenótpürét használsz ( én most azt használtam). Egy lábasba tettem, alacsony hőfokon, és hagytam, hogy felengedjen. Majd sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítettem. Ezután, hagyd, hogy kihűljön a püré. Az összes többi hozzávalót összekevertem, végül hozzáadtam a spenótot. Állni hagytam 5 percig, majd szilikonos gofri sütőformába adagoltam a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütöttem.
A tetejére egy tükörtojás, két szelet füstölt lazac, újhagyma, csemegeuborka, sült gomba, paprika, és egy kevés light feta sajt ( vigyázat, egyes diétában kerülendő!) került. Ezt mindenki ízlése, diétája szerint variálhatja.
Tápérték 1 gofriban: ( feltét nélkül)
kcal: 65.1
fehérje: 4.01
szénhidrát: 4.18
zsír: 3.37