Nincsenek termékek a kosárban.
Imádom ezt a tésztáját Szafinak, aminek az eredeti receptjét ITT megtaláljátok. Én is elkészítettem már, akkor bolognai ragu készült hozzá, amit ITT találtok. Most egy kicsit turbóztam rajta, ugyanis, bár mindig friss spenótot veszek, a fagyasztómban találtam egy fagyasztott spenót pürét, amit szerettem volna felhasználni. Spenótos tésztát már készítettem, ami száraz tészta volt, akkor lazacot ettem hozzá, ehhez pedig tilápia készült, ami gazdag fehérjében, így diétában kiváló.
A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be!
Hozzávalók a tésztához: ( 2 adag)
- 150 ml kókusztej
- 1 tojás
- 150 g fagyasztott spenót
- 15 g útifűmaghéj őrlemény
- 15 g útifűmaghéjliszt
- só, bors, szerecsendió, fokhagyma
Hozzávalók a krémhez: ( 2 adag tésztához)
- 50 g elkészült spenót püré
- 50 g rizs főzőtejszín ( paleo diétázók használjanak kókusztejszínt)
- só, bors, fokhagyma
Hozzávalók a halhoz: ( 2 adag)
- 2 szelet tilápia filé
- só, bors, hal fűszerkeverék
- sütéshez kókuszolaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a spenótpürénket. Én most fagyasztott spenót pürét használtam, így egy edénybe alacsony lángon felolvasztottam, és sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval fűszereztem. Hagytam, hogy teljesen kihűljön. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztához egy edényben összekeverjük a kókusztejet, a tojást és a 150 g spenótpürét csomómentesre. Egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat. A száraz hozzávalókhoz, hozzáöntjük a folyékony anyagot, és hirtelen, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd egy szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire egyenletesen kiöntjük, lehetőleg téglalap alakúra. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Ha kihűlt, a tésztát feltekerjük, mint a palacsintát, és körülbelül 1 cm széles csíkokra vágjuk, és szétszedjük. Annak érdekében, hogy krémesebb legyen, a maradék, 50 g spenótpürét, egy fazékba öntöttem, és alacsony lángon főztem, miközben hozzáöntöttem 50 g rizs főzőtejszínt ( természetesen diéta szerint más tejszín is lehet). Ízlés szerint fűszereztem, majd levettem a tűzről, és belekevertem a tésztát. A halat konyhai törlővel szárazra töröltem, majd fűszereztem mindkét felét, és egy kókuszolajon, serpenyőben 2-2 perc alatt megsütöttem mindkét felét.
Tápérték 1 adag tésztában ( hal nélkül)
kcal: 111.15 g
fehérje: 6.37 g
szénhidrát: 5.43 g
zsír: 6.37 g
Hogy lesz szénhidrátmentes a tészta, ha a kókusztejnek, a tojásnak, a spenótnak, a fokhagymának stb. is van szénhidráttartalma?
Kedves Attila
Egy tészta szénhidrát tartalmát alapvetően a liszt fogja meghatározni. Ez viszont útifűmaghéjjal készült, ami rost, így szénhidrátmentesnek nevezhetjük. A tojásnak nincs szénhidráttartalma, zsír és fehérje van tojásban. A többi hozzávalóba n valóban található CH, de olyan minimális, hogy nyugodtan nevezhetjük szénhidrátmentes ételnek. Egy adag 5,43 g CH-t tartalmaz, amit ha ahhoz viszonyítunk, hogy egy átlag embernek mennyi a CH igénye akkor szinte ez semmi.
A tojásnak van szénhidráttartalma, még ha minimális is, de van. Nem nevezhetünk valamit szénhidrátMENTESnek, ha tartalmaz szénhidrátot.
Amúgy tetszik tudni, hogy mi a különbség a szénhidrátok és a szénhidrogének között?
Gondolom a sok fizetett cikk megírása közben nem sikerült elővenni tankönyvet (mondjuk ha nincsen, nehéz is lenne) vagy használni a Google barátunkat.
Azt hiszem normális hangnemben válaszoltam, és ezt is várom el!
Nem ismer, semmit nem tud a végzettségemről. Folyamatosan tanulok, iskolában járok, munka mellett! Úgyhogy nem tűröm ezt hangnemet, ha valami nem tettszik, nem kell követni az oldalamat! A fizetett cikk hozzászólásra pedig inkább nem reagálok, örülök, hogy a pénztárcámba lát. Remélem örömöt okozott, hogy levethette a feszültséget az oldalamon! További szép napot!
Egyébként pedig a bevezető szövegben ott van, hol található az eredeti recept, én csak módosítottam rajta, tehát a továbbiakban ott lehet reklamálni!