Nincsenek termékek a kosárban.
Nem telhet el úgy ősz és tél, hogy nem készül nálam almás pite. Ez a recept már nem először készült nálam, és most sem csalódtam benne. A tésztájában túró van, amitől annyira finom puha omlós lesz a tészta. Sajnos ebből az adagból nem sokat ettem, Anyukám elvitte a munkatársainak, köszönetem jeléül, hogy szavaznak rám a Nosalty sütőtökös receptversenyén. Azonban még a héten elkészítem újra, hogy az én munkatársaim is egyenek valami finomat. Érdemes hozzá jó fajta, édes almákat beszerezni.
Hozzávalók a tésztához:( 30 szelet)
- 200 g Dia Wellness CH mínusz lisztkeverék ( más Dia wellness liszttel is elkészíthető) ( Dia-wellness liszt ITT)
- 200 g Dia Wellness 50% lisztkeverék (Dia-wellness liszt ITT)
- 360 g zsírszegény túró
- 1 csomag sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT)
- 50 g kókuszolaj (kókuszolaj, kókuszzsír ITT)
- 100 g eritrit (eritrit ITT)
- 2 dl kókusztej ( vagy más növényi tej) ( kókusztej ITT)
- csipet himalája só (himalája só ITT)
- pár csepp vanília aroma vagy vaníliapor (elhagyható) ( fűszernövények ITT)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 db nagy alma
- 2 ek. őrölt fahéj ( vagy ízlés szerint) (fűszernövénynek ITT)
- 40 g eritrit ( vagy ízlés szerint) (eritrit ITT)
Hozzávalók a tetejére:
- egy tojás a lekenéshez
- eritrit ( porrá őrölt) (eritrit ITT)
- őrölt fahéj (fűszernövények ITT)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor kicsivel több tejet. Ezután gyúrjuk alaposan át lisztezett felületen, és nyújtsuk ki körülbelül 5 mm vastagra. Én úgy készítettem, hogy kinyújtottam az egész tésztát, majd körbevágtam a széleit, hogy egy szép téglalap alakot kapjak. Körülbelül a tészta 1/4-e megmaradt, ez kerül majd a tetejére, ebből fogom a rácsozást elkészíteni. Ezután készítsük el a tölteléket. Az almát pucoljuk meg, majd reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, és ízesítsük eritrittel és fahéjjal ízlés szerint. A kinyújtott tésztánkat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd simítsuk rá az almás tölteléket, úgy hogy egyenletesen legyen elosztva a tésztán. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelye vágóval vagy késsel csíkokat vágunk, és berácsozzuk az alma tetejét. Egy tojást felverünk, és lekenjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha kihűlt a tetejét megszórjuk a fahéjas porrá őrölt eritrit keverékkel.
Tápérték 1 szeletben:
kcal: 91.72
fehérje: 5.84 g
szénhidrát: 9.12 g
zsír: 2.83 g