Imádom a zserbót, minden formában. Készült már paleo zserbó is, zserbó palacsinta és zserbó muffin is. És most a proteines amerikai zserbó palacsinta. A zserbó nekem a Karácsony elmaradhatatlan kelléke. Így ezzel a zserbós reggelivel szeretném megnyitni a karácsonyi előkészületeket! Így a mai naptól folyamatosa hozom a karácsonyi recepteket! A palacsinta tészta receptért pedig köszönet Zsófkának, akinek a blogját ITT megtaláljátok!

A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szereztem be!

10389436_451157155036482_3123129624913210024_n

Hozzávalók ( 8-9 mini palacsintához, 1 adag)

  • 25 g zabliszt ( gluten érzékenyeknek glutenmentes zabliszt )
  • 15 g fehérjepor ( nekem biotech isowhey zero cookies and cream)
  • 15 g kókuszliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • fél teáskanál kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.

Hozzávalók a töltelékhez:

A töltelékhez a a diót először nyújtófával apróra törtem, majd a cukorral együtt kávédarálóba tettem, és porrá őröltem. A palacsinta tetejét megkentem lekvárral, megszórtam az eritrites dióval, majd rátettem a következő palacsintát, és azzal is így jártam el. Ezt folytatom egészen az utolsó palacsintáig, aminek a tetejét szintén megkenem lekvárral, megszórom dióval. Az egészet megszórom apróra vágott csokival, és leöntöm a csokoládésziruppal.

Tápérték 1 palacsinta toronyban ( töltelék nélkül)

 kcal:296.3

fehérje: 26.88 g

szénhidrát: 22.04 g

zsír: 10.5 g

img_7853

img_7852

Write a comment