Anyuval imádjuk a csirkemájat, és mivel a hétvégét nálam töltötte, adott volt, hogy valami májas ételt készítsek. Azonban nem tudom miért, mert annyira nem szeretem, de csirkepörköltet kívántam nokedlivel. A csirkepörkölt ötletét el kellett vetnem, de gondoltam attól a nokedli még maradhat. Így elkészült hozzá ez a tejszínes, gombás szaftos csirkemáj, és a paleo nokedli.

Hozzávalók a nokedlihez: ( 4 kisebb adagra osztottam)

Elkészítés:

A nokedli hozzávalóit összekeverjük, és pihentetjük 10 percig. Egy edénybe vizet forralunk, adunk hozzá egy csipet sót, és egy kevés zsíradékot. Én pár csepp olíva olajat tettem hozzá. Ezután a gyöngyöző vízbe nokedli szaggató segítségével beleszaggatom a vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, 2-3 percig még főzöm, majd leszűröm, és leöblítem hideg vízzel a nokedlit.

Hozzávalók a tejszínes csirkemájhoz: ( 4 adag)

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. A májat kisebb darabokra vágom, és rádobom a pirított hagymára. Ha a máj kivilágosodott, hozzáadom a gombát is, és fűszerezem a borssal, majorannával, és a rozmaringgal. A sót NEM adom hozzá most, csak a legvégén, mikor már teljesen kész az étel, különben a máj megkeményedik. Végül hozzáadom a tejszínt, és alacsony hőfokon 20 percig főzöm fedő alatt. Ha teljesen elkészült, ( én megszoktam várni, hogy kicsit langyos legyen) ízlés szerint sózom. Paleo nokedlivel tálalom.

Tápérték 1 adag tejszínes májban:
kcal: 247.06

fehérje: 27.59 g

szénhidrát: 12.03 g

zsír: 9.86 g

Tápérték 1 adag nokedliben:
kcal: 171.8

fehérje:5.01 g

szénhidrát: 27.83 g

zsír: 4.22 g
IMG_6318
 
IMG_6319  
IMG_6316
 
IMG_6317

Write a comment