Nincsenek termékek a kosárban.
Anyuval imádjuk a csirkemájat, és mivel a hétvégét nálam töltötte, adott volt, hogy valami májas ételt készítsek. Azonban nem tudom miért, mert annyira nem szeretem, de csirkepörköltet kívántam nokedlivel. A csirkepörkölt ötletét el kellett vetnem, de gondoltam attól a nokedli még maradhat. Így elkészült hozzá ez a tejszínes, gombás szaftos csirkemáj, és a paleo nokedli.
Hozzávalók a nokedlihez: ( 4 kisebb adagra osztottam)
- 60 g Szafi Fitt sütőliszt ( Szafi Fitt sütőliszt ITT)
- 100 g tápióka keményítő ( Tápióka keményítő ITT)
- 1 tk kókuszolaj ( kókuszolaj ITT)
- 20 g útifűmaghéj ( útifűmaghéj ITT)
- 5 g só (himalája só ITT)
- 2 g fokhagymapor
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
A nokedli hozzávalóit összekeverjük, és pihentetjük 10 percig. Egy edénybe vizet forralunk, adunk hozzá egy csipet sót, és egy kevés zsíradékot. Én pár csepp olíva olajat tettem hozzá. Ezután a gyöngyöző vízbe nokedli szaggató segítségével beleszaggatom a vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, 2-3 percig még főzöm, majd leszűröm, és leöblítem hideg vízzel a nokedlit.
Hozzávalók a tejszínes csirkemájhoz: ( 4 adag)
- 500 g csirkemáj
- 250 g rizs főzőtejszín ( rizstejszín ITT)
- 250 g szeletelt csiperke gomba
- 1 vöröshagyma
- olívaolaj (olívaolaj ITT)
- majoranna, rozmaring, só, bors ( fűszernövények ITT)
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. A májat kisebb darabokra vágom, és rádobom a pirított hagymára. Ha a máj kivilágosodott, hozzáadom a gombát is, és fűszerezem a borssal, majorannával, és a rozmaringgal. A sót NEM adom hozzá most, csak a legvégén, mikor már teljesen kész az étel, különben a máj megkeményedik. Végül hozzáadom a tejszínt, és alacsony hőfokon 20 percig főzöm fedő alatt. Ha teljesen elkészült, ( én megszoktam várni, hogy kicsit langyos legyen) ízlés szerint sózom. Paleo nokedlivel tálalom.
Tápérték 1 adag tejszínes májban:
kcal: 247.06
fehérje: 27.59 g
szénhidrát: 12.03 g
zsír: 9.86 g
Tápérték 1 adag nokedliben:
kcal: 171.8
fehérje:5.01 g
szénhidrát: 27.83 g
zsír: 4.22 g