Nincsenek termékek a kosárban.
Ha valamit nagyon megszeretek képes vagyok napokon, heteken keresztül ugyanazt enni, mindig egy kicsit változtatva rajta. Legutóbb a sütőben sült almás gofrim volt ilyen, amit számtalan verzióban elkészítettem. Most pedig Zsofka mini palacsintáival vagyok így. Készült már zserbós, rákóczi túrós ízű, most pedig diós vanília öntetes.
Hozzávalók 2 palacsinta toronyhoz:
- 50 g zabpehelyliszt (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
- 30 g kókuszliszt
- 30 g Biotech Iso Whey Zero almás pite ízesítésű
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 nagy alma
- 2 tojás
- 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 g dió
- 50 g eritrit
- 20 g Szafi Fitt vanília pudingpor
- 1 dl cukormentes mandulatej
- 2 kocka paleo étcsoki
- 2 kocka cukormentes fehér csoki
- Waldenfarms csoki öntet
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a tésztához. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.
A diót az eritrittel őröljük meg, és a palacsinták rétegei között szórjuk meg. A vanília pudingot 1 dl mandulatejjel és 2 dl vízzel főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Önsük le a palacsinták tetejét, majd szórjuk meg az apróra vágott csokikkal, és öntsük le a csokiöntettel.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 493
fehérje: 31 g
szénhidrát: 44 g
zsír: 23 g