Ha valamit nagyon megszeretek képes vagyok napokon, heteken keresztül ugyanazt enni, mindig egy kicsit változtatva rajta. Legutóbb a sütőben sült almás gofrim volt ilyen, amit számtalan verzióban elkészítettem. Most pedig Zsofka mini palacsintáival vagyok így. Készült már zserbós, rákóczi túrós ízű, most pedig diós vanília öntetes.

Hozzávalók 2 palacsinta toronyhoz:

  • 50 g zabpehelyliszt (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
  • 30 g kókuszliszt 
  • 30 g Biotech Iso Whey Zero almás pite ízesítésű
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 nagy alma
  • 2 tojás
  • 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 g dió
  • 50 g eritrit
  • 20 g Szafi Fitt vanília pudingpor
  • 1 dl cukormentes mandulatej
  • 2 kocka paleo étcsoki
  • 2 kocka cukormentes fehér csoki
  • Waldenfarms csoki öntet

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a tésztához. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.

A diót az eritrittel őröljük meg, és a palacsinták rétegei között szórjuk meg. A vanília pudingot 1 dl mandulatejjel és 2 dl vízzel főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Önsük le a palacsinták tetejét, majd szórjuk meg az apróra vágott csokikkal, és öntsük le a csokiöntettel.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 493

fehérje: 31 g

szénhidrát: 44 g

zsír: 23 g

img_8066

img_8067

Write a comment