Hozzávalók 2 adaghoz: ( 4 palacsintához)
- 30 g zabliszt (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
- 20 g kókuszliszt
- 20 g Biotech Iso Whey zero fehérjepor, almás pite ízesítés
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez: (2 adaghoz)
- 160 g cukkinipüré
- 2 teáskanál zsírszegény holland kakaópor
- 10 g Szafi Fitt paleo csokoládé pudingpor (elhagyható, vagy helyettesíthető több kakaóporral, csokis fehérjével, de ebben az esetben figyeljünk a folyadék mennyiségére, mert a pudingpor kicsit sűríti, ha kihagyjuk, lehet kevesebb folyadék is elég!)
- 1 dl cukormentes mandulatej ( más növényi tejjel is készíthető)
- rumaroma ( elhagyható)
- 1 teáskanál vaníliás eritrit ( vagy vanília rúd, vanília aroma)
- 2 teáskanál eritrit
Hozzávalók a tetejére: (2 adaghoz)
- 2 kocka paleo ( eritrittel ízesített) étcsokoládé
- kevés gránátalma
- 40 g mogyoróvaj
- Waldenfarm kalóriamentes karamell és csokoládé szirup
- 10 szem dió
- Szafi Fitt kevés nyers kakaóbab töret
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza 1/4- ét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. A normál palacsinta sütőnél kisebbet használtam, így lett 4 palacsintám, tehát fejenként 2 darab palacsinta. Ha normál palacsinta sütőben sütöd, szerintem 2 vagy 3 palacsinta jön ki belőle. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A csokoládé krémhez a hozzávalókat egy lábasba tesszük és közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ezzel betöltjük a palacsintákat, ha kihűlt, és feltekerjük. A tetejét gránátalmával, apróra tört étcsokoládéval, kakaóbab törettel, apróra tört dióval díszítjük. Végül meglocsoljuk a szirupokkal és egy kevés mogyoróvajjal.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 412.33
fehérje: 26.22 g
szénhidrát: 23.57 g
zsír: 25.3 g
Ez kókuszos fehérjével és kókusztejjel készült.