Tipikus példája ez az étel annak, hogy rohanok, és 10 perc alatt kellene valami egészséges ételt készíteni, abból ami otthon van, hogy boltba se kelljen menni. Most ez sikeredett belőle, azért osztom meg ezeket a recepteket is, mert sokszor olvasom, hogy hogyan lehetne a már-már unalmassá vált csirkemellet, gyorsan, kevés alapanyagból kicsit feldobni.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 3 szelet csirkemell filé
- pár szem szárított paradicsom
- pár levél friss bébispenót
- 3 szelet light trappista sajt
- só, bors
- olaszos fűszerkeverék ( vagy kakukkfű, oregano, bazsalikom)
- 1 nagyobb édesburgonya
- fűszerek ízlés szerint ( nálam só, színes bors, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma granulátum, szerecsendió)
- vegyes friss saláta
- Waldenfarms saláta öntet
A csirkemelleket keresztbe 4-5 helyen ( attól függ mekkorák a szeletek) egy éles késsel bevagdostam. A szárított paradicsomokat keskenyebbre vágtam, és a vágásokba tettem belőle 1-2 darabot. A csirkemelleket ezután ízlés szerint befűszereztem, a tetejére pakoltam pár levél bébispenótot, és egy szelet light sajtot. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percet sütöttem. A sütési idő függ a hús vastagságától, tehát érdemes ránézni sütés közben.
Az édesburgonya elkészítését IDE KATTINTVA megtaláljátok. A saláta keverék előre csomagolt, bolti. Egyszerűen Waldenfarm saláta öntettel ( ez most ezersziget) összekevertem.