Nincsenek termékek a kosárban.
Egyszerű, diétás, gyors, és fillérekből elkészíthető. Egy gyors fejszámolás során arra jutottam, hogy egy ebéd 250 Ft körül hozható ki, azt gondolom, nem nevezhetjük drága ételnek. Tehát újabb bizonyíték arra, hogy az egészséges életmód sem feltétlen drága. És nagyon finom volt! 🙂
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kg savanyú káposzta
- 500 g darált pulykahús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerkömény
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 400 g zsírszegény natúr joghurt ( paleo diétázóknak totu krém)
- himalája só
- bors
- majoranna
- száírtott petrezselyem
- olíva olaj/ kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A savanyú káposztát vízzel átöblítettem, de azért hagyjuk meg a savanyú ízét. Egy edénybe egy fél evőkanál olívaolajat tettem, rászórtam a köményt, majd rátettem a savanyú káposztát, és fedő alatt, alacsony lángon puhára pároltam, körülbelül 15-20 percig párolódott. Közben egy fej vöröshagymát megpucoltam, apróra vágtam, majd egy edénybe egy evőkanál olívaolajon üvegesre pároltam, rányomtam egy gerezd fokhagymát, és rátettem a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon fehéredésig pirítottam. Hozzáöntöttem fél dl vizet, és fűszereztem, majd addig főztem amíg puha lett a hús. Ezután mindent egy hőálló tálba rétegeztem:
- réteg: káposzta
- réteg: darált hús
- réteg: sóval kikevert natúr joghurt
- réteg: káposzta
- réteg: darált hús
- réteg: káposzta
- réteg: natúr joghurt
A natúr joghurttal lehet játszani, és több réteget megkenni vele, nekem most a fentiek szerint alakult a sorrend. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütöttem.
Tápérték 1 adagban:
kcal:250.5
fehérje: 30 g
szénhidrát: 11.3 g
zsír: 9.4 g
Én a káposztánál elhagynám a köménymagot,helyette 2db babérlevelet, 2 szem boroka bogyot+ 2 szem szegfűborsot+ 1/2 teáskanál koriander magot összetörök s ezeket adnám a káposztához, köménymagot inkább a húshoz adnám
Igazából felénk köménnyel ízesítik a káposztát, már a nagyszüleim is így készítették. Ettől függetlenül köszönöm a tippet, egyszer lehet kipróbálom, én pedig ajánlom a köményes verziót, mert nagyon finom :Ö
Ez egy isteni finomság! A köménymagot én is a húshoz adom mindig, de én teszek a húshoz pirospaprikát is olyan pörköltesen-magyarosan, hogy ne legyen ilyen hóka színű az egész. Nekem a seszínű ételektől a látvány miatt elmegy a kedvem, akármilyen finom. Bocs, de ez van. Hát…ízlések és pofonok.
Ha figyelmesen elolvassa a receptet, tartalmaz pirospaprikát! Seszínű lenne? Én nem így látom… a köménymagról már kifejtettem a véleményem, ahány ház annyi szokás.. ez a blog pedig szerintem elég egyértelmű h nem a magyaros ételekről szól elsősorban
Szép napot 🙂