Van már pár gofri recept a blogomon, azonban mostanában ritkábban készítettem, mivel a gofri sütőm tönkrement, újat pedig még nem vettem. Így beszereztem egy szilikonos gofri formát pár száz forintért. Így az én reggeli gofrim, most sütőben sült, de természetesen hagyományos módon is elkészíthető. Kétszer is elkészítettem már, egyszer kókuszos fehérjével, kókuszliszttel ( ez látható a képen), utána pedig cookies and cream ízű fehérjével és cukormentes mandulatejjel.
Hozzávalók 6 gofrihoz: ( 2 adag)
- 260 g zsírszegény túró
- 1 tojás
- 40 g eritrit
- 2 evőkanál vaníliás eritrit
- 20 g Biotech Usa Iso whey Zero fehérje
- 30 g zabliszt ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
- 30 g kókuszliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl kókusztej ( vagy más növényi tej)
- 1 dl víz
Hozzávalók a tetejére: ( a képen ezek vannak, de bármi kerülhet rá)
- kivi
- banán
- erdei gyümölcs
- áfonya
- eritrittel ízesített étcsokoládé
- waldenfarm karamell és csokoládé öntet
Elkészítés:
A gofri hozzávalóit összekeverjük. Mivel megváltam a régi gofri sütőmtől, így én szilikonos gofri sütőben sütöttem, 180 fokon 30 percig. Valószínű, gofri sütőben is elkészíthető. Ez esetben a sütőt kenjük ki kevés kókuszolajjal, majd süssük készre a gofrit. A tetejét bármivel díszíthetjük, a képen a fent megjelölt hozzávalókkal ettem.
Tápérték 1 adag (3 darab) gofriban, feltét nélkül:
kcal: 300.6 g
fehérje:35.16 g
szénhidrát: 20.69 g
zsír: 9.34 g