Nagyon sokszor hallom, hogy nincs időm egészségesen főzni… Ilyenkor csak nézek bután.. Ez is egy olyan recept, amit nem azért hoztam, mert akkora bonyolultságot, és gasztronómiai tudást igényelne az elkészítése, hanem azért, mert sokszor a legegyszerűbb megoldások nem jutnak eszünkbe.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 szelet csirkemell filé ( 15-20 dkg)
  • himalája só
  • csirke fűszersó ( én általában paleo grill csirke fűszersót használok, ezt most ajándékba kaptam Izraelből)
  • egy nagyobb petrezselyem gyökér
  • fűszerek ízlés szerint: só, bors, fokhagyma, szerecsendió, rozmaring, kakukkfű, oregánó)
  • cukormentes ketchup
  • friss saláta keverék
  • koktélparadicsom
  • Waldenfarm salátaöntet

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, ha vastag szeletek félbe vágjuk, papírtörlővel szárazra törüljük. Ezután ízlés szerint fűszerezed mindkét felét. Nálam só, csirke fűszersó volt most. Én kontakt grillen sütöttem, imádom, mindenkinek ajánlani tudom, de természetes sütőben is megsütheted, alufóliával letakarod, és 170 fokon megsütöd, kb. 25 perc alatt, úgy, hogy félidőben megfordítod.

A petrezselymet megpucoljuk, fűszerezzük ízlés szerint, nálam most só, bors, fokhagyma, szerecsendió, rozmaring, kakukkfű, oregánó volt. Egy tálban összeforgattam, és szintén kontakt grillen megsütöttem. Ezt is eltudod sütőben készíteni 180-200 fokon, alsó felső funkción, vagy grill funkción 25-30 percig kell sütni. Az idő függ attól is mekkora hasábokat vágsz. De a grillezett verzió szerintem sokkal finomabb. A sült petrezselyemhez még cukormentes ketchupot ettem.

A saláta nálam kész saláta keverék volt, amihez koktélparadicsomot vágtam össze. Salátaöntetként nekem nagyon beváltak a Waldenfarms saláta öntetek.