Szombati palacsintázás eredménye. Ezt a palacsintát már készítettem almás pite verzióban, és cukkinis csokikrémmel töltve. A sachert imádom, készült is már sacher muffin, most gondoltam palacsintában idézem meg az ízeket, amit egy kis gyümölccsel is feldobtam.
Hozzávalók 2 adaghoz: ( 4 palacsintához)
- 30 g zabliszt (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
- 20 g kókuszliszt
- 20 g Biotech Iso Whey zero fehérjepor, csokoládés
- 2 teáskanál zsírszegény holland kakaópor
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- csokoládé aroma ( elhagyható)
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez és a tetejére:
- házi, cukormentes baracklekvár (recept ITT)
- 4 kocka paleo étcsokoládé ( eritrittel ízesített)
- 8 szem eper
- kevés erdei gyümölcs keverék
- por eritrit
- Waldenfarm csokoládé öntet
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza 1/4- ét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. A normál palacsinta sütőnél kisebbet használtam, így lett 4 palacsintám, tehát fejenként 2 darab palacsinta. Ha normál palacsinta sütőben sütöd, szerintem 2 vagy 3 palacsinta jön ki belőle. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A palacsinták tetejét megkenjük lekvárral, és félbe hajtjuk, majd félbe vágjuk. A tetejét apróra vágott étcsokoládéval, eperrel, erdei gyümölccsel, csokiöntettel és por eritrittel díszítjük.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 315.03
fehérje: 19.83 g
szénhidrát: 41.28 g
zsír: 11.27 g