Nincsenek termékek a kosárban.
Állítólag, amikor csecsemő voltam, éjjel nappal spenótot faltam. Aztán elmúlt, szabályosan utáltam. És most, újra megszerettem! Így most főzelék készült belőle, de annyira megszerettem, hogy várható még ebből a szuper egészséges zöldségből más recept is.
Hozzávalók ( 2 kisadag)
– 200 g friss spenót
– 1 fokhagyma
– 4 evőkanál kókuszkrém (cocomas)
– 4 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen tej)
– 40 g parmezánsajt
– só, bors, bazsalikom
– pár csepp citromlé
– olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként a spenót leveleket blansírozzuk. Azaz tegyük forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne egy percig, majd szedjük át hideg vízbe. Ezután vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, formáljunk labdát belőle, és aprítsuk fel egy késsel. Egy magasabb falú serpenyőben egy pár csepp olívaolajon pirítsuk át az apróra vágott fokhagymát, és dobjuk rá a spenótot. Pár perc alatt pirítsuk át, majd tegyük az egészet olyan edénybe, amibe le tudjuk turmixolni. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a mandulatejet, a parmezánt, majd turmixoljuk pépesre. Ezután alacsony lángon tegyük vissza főni, ízesítsük a fűszerekkel és a citromlével. Ha nagyon sűrű tejjel tudjuk hígítani. Pár percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálaljuk. Lehet hozzá halat, sovány húst, buggyantott tojást, tükörtojást tálalni.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 173.14 g
fehérje: 8.81 g
szénhidrát: 3.37 g
zsír: 13.08 g