Állítólag, amikor csecsemő voltam, éjjel nappal spenótot faltam. Aztán elmúlt, szabályosan utáltam. És most, újra megszerettem! Így most főzelék készült belőle, de annyira megszerettem, hogy várható még ebből a szuper egészséges zöldségből más recept is.

Hozzávalók ( 2 kisadag)

– 200 g friss spenót

– 1 fokhagyma

– 4 evőkanál kókuszkrém (cocomas)

– 4 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen tej)

– 40 g parmezánsajt

– só, bors, bazsalikom

– pár csepp citromlé

– olívaolaj

Elkészítés:

Első lépésként a spenót leveleket blansírozzuk. Azaz tegyük forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne egy percig, majd szedjük át hideg vízbe. Ezután vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, formáljunk labdát belőle, és aprítsuk fel egy késsel. Egy magasabb falú serpenyőben egy pár csepp olívaolajon pirítsuk át az apróra vágott fokhagymát, és dobjuk rá a spenótot. Pár perc alatt pirítsuk át, majd tegyük az egészet olyan edénybe, amibe le tudjuk turmixolni. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a mandulatejet, a parmezánt, majd turmixoljuk pépesre. Ezután alacsony lángon tegyük vissza főni, ízesítsük a fűszerekkel és a citromlével. Ha nagyon sűrű tejjel tudjuk hígítani. Pár percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálaljuk. Lehet hozzá halat, sovány húst, buggyantott tojást, tükörtojást tálalni.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 173.14 g

fehérje: 8.81 g

szénhidrát: 3.37 g

zsír: 13.08 g 

img_5489.JPG

img_5490.JPG

Write a comment