Már szerintem legalább két hónapja tervezem, hogy veszek rákot, és készítek belőle valamit. Kicsit komolyabb terveim voltak vele, de már nagyon éhes voltam, így valami gyorsan összedobható ebédet szerettem volna. A két kedvenc egészséges alapanyagomat párosítottam hozzá, édesburgonyát és spenótot.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 225 g gyorsfagyasztott garnéla rák ( Lidl-ben vettem)
  • himalájai só
  • citrom
  • paleo hal fűszersó
  • 100 g spenót
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál rizstejszín ( elhagyható, vagy helyettesíthető más tejszínnel, paleo diétázók használjanak például kókusztejszínt)
  • 1 teáskanál konjac liszt ( ha tejszín nélkül készítjük nem kell)
  • olívaolaj / kókuszolaj
  • 1 kisebb édesburgonya
  • só, színes bors, kakukkfű, rozmaring, oregano, bazsalikom, szerecsendió, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A rák elkészítése:

A rákokat felengedjük, majd ha teljesen felolvadt papír törlővel itassuk fel a nedvességet róla, hogy teljesen száraz legyen.  Szórjuk meg a fűszerrel és a sóval. Egy serpenyőbe forrósítsunk kevés olíva vagy kókuszolajat és 3-4 perc alatt pirítsuk meg mindkét felét a rákoknak, majd szedjük papírtörlőre őket. Tálalás előtt locsoljuk meg citromlével.

A spenót elkészítése:

A friss spenótleveleket alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és benne hagyjuk 2-3 percig. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, ahol szintén hagyjuk 2-3 percig. Ezután egy serpenyőben kevés kókuszolajon/ olívaolajon átpirítjuk a spenót leveleket. Közben fűszereztem, hozzányomtam a fokhagymát, majd hozzáöntöttem a rizs tejszínt, és pár perc alatt összefőztem vele. Végül megszórtam a konjac liszttel, hogy a tejszín sűrűsödjön kicsit. A tejszínes rész akár teljesen elhagyható, úgy is finom lesz.

Az édesburgonya elkészítése: ( egy adaghoz 100 g nyers édesburgonyát használtam)

Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk a fűszerekkel, és 180  fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tápérték 1 adagban:

Kcal: 162

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 22 g

Zsír: 1 g

img_7588

img_7589

Write a comment