Egyszerű sós kiflik készültek, amit én most reggelire fogyasztottam egy darab tükörtojás, egy szelet lepirított fekete erdei sonka, és némi koktélparadicsom kíséretében. Az eredeti recept alapján perec készült belőle, az eredeti recept Szafi oldalán ITT megtalálható.
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 40 g Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék (sós nyújtható lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
- 12 g bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
- 2 g só (Himalaya só ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- 1 db tojás
- 2 dl kókusztej
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 g tojásfehérjepor (ezt használtam!)
- 20 g víz
- 1 nagy csipet só
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük a tésztát. Bambuszrostliszttel megszórt felületen átgyúrjuk, és kör alakúra kinyújtjuk. 8 cikkre osztjuk, és mindegyiket a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük. Szilikonos ecset segítségével tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben alsó-felső programon 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 25 percig sütjük. A máz hozzávalóit közben csomómentesre kikeverjük, én habverővel kevertem ki. Az utolsó 5 perc előtt kivesszük a sütőből, rácsorgatjuk a mázat, majd visszarakjuk a tepsit és további 5 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban mázzal együtt:
kcal: 41.39
fehérje: 3.26 g
szénhidrát: 3.06 g
zsír: 1.23 g