Régebben szinte minden reggelt rántottával indítottam. Most újra előkerült ez a jó szokásom. Kivéve, hogy frittata készült, sokkal több zöldséggel, és egy egészséges paleo, gluténmentes cukkini bagettet ettem hozzá, amit kenyérpirító híján, egy száraz serpenyőben pirítottam ropogósra. A receptjét IDE kattintva megtaláljátok.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 60 g tojásfehérje
- 50 g zsírszegény natúr joghurt
- 1 szelet feketeerdei sonka
- 50 g jó minőségű csirkemell vagy pulykamell sonka
- himalája só
- szárított petrezselyem
- 50 g light trappista sajt
- 2 db koktélparadicsom
- 20 g bébispenót
- cukormentes ketchup
Hozzávalók a salátához:
- 30 g salátakeverék
- 20 g csiperke gomba
- Waldenfarm saláta öntet
- cukormentes majonéz
- 1 kávéskanál sörélesztő pehely
Elkészítés:
A tojást a tojásfehérjével felverjük, majd sózzuk, fűszerezzük. Ezután hozzákeverjük a felkockázott sonkát , fekete erdei sonkát, joghurtot, a félbe vágott koktél paradicsomot,a spenótot. Az egészet egy kisebb méretű serpenyőbe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 perc előtt kivesszük , megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, hogy szépen rápiruljon. Az utolsó 5 percben én grill fokozatra kapcsoltam a sütőt. Cukormentes ketchupot tettem rá tálalás előtt. A salátát tálba tettem, ráöntöttem az öntetet, tettem hozzá majonézt, és megszórtam a sörélesztő pehellyel. Egy cukkini bagettet félbe vágtam, és száraz serpenyőben mindkét felét lepirítottam. A cukkini zsemle receptjét ITT találjátok.
Tápérték a frittatában:
kcal: 342.2
fehérje: 41.48 g
szénhidrát: 7.4 g
zsír: 15.46 g