Nincsenek termékek a kosárban.
Valahogy a klasszikus zabkásás reggelik mostanában háttérbe szorultak. Ennek egyik oka a palacsinta imádatom volt, mostanában pedig sütőben sült gofrikkal indítom a napot, mindig valamilyen újítással. A legtöbbször almás gofri van, és a liszteket variálom. Az alma most se maradt el, viszont visszatért a zabkása, amit most sütőben sütöttem, a vadi új szerzeményeimben, ezekben a piros, szívecskés szuflé formákban.
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 5 adaghoz:
- 15 g zabpehely ( zabpehelyből az Ataisz termékeit használtam)
- 100 g cukormentes mandulatej
- 3 dl víz
- 1 alma
- 10 g eritrit ( eritritből az Ataisz termékeit használtam)
- 2 teáskanál fahéj ( vagy ízlés szerint)
- fél tojás
- 30 g tojásfehérjelé
- fél csomag sütőpor
- 15 g útifűmaghéjliszt
- 20 g eritrit ( vagy ízlés szerint) ( eritritből az Ataisz termékeit használtam)
Elkészítés:
A zabpelyhet egy lábasba tesszük, kicsit átmelegítjük, majd hozzáadjuk a tejet, és a vizet, és megfőzzük. Folyamatosan kevergetve, addig főzzük, míg fel nem forr. Egyszóval készítünk egy zabkását. Ezután félre tesszük, hogy hűljön egy kicsit. Az almát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tojást szétválasztunk. A sárgájának én csak a felét használtam fel. Természetesen mehet bele az egész tojás, vagy választhatunk kisebb tojást is. A zabkásánkhoz keverjük a tojássárgáját, a fahéjat, a sütőport, az útifűmaghéjlisztet, a reszelt almát és a 20 g eritritet. A szétválasztott tojás fehérje részéhez, hozzáadjuk a 30 g tojásfehérjelét ( vagy még egy tojás tojásfehérje részét), és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd félidőben a 10 g eritritet még hozzáadjuk, és teljesen kemény habbá verjük. A zabkásához óvatosan hozzákeverjük a habot, hogy ne törjön meg, és szuflé formákba töltjük. Én 4 formába raktam, de 5 formára is elég az adag, mert sütés közben szépen megfog emelkedni. Az én esetemben kifolyni 😀 Tehát a tanulság, hogy körülbelül 3/4 részéig töltsük a formákat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A tetejére Szafi Fitt vaníliás pudingot készítettem, a hátulján levő leírás szerint. Majd erdei gyümölcs keverékkel szórtam meg, Waldenfarms kalóriamentes csoki szirup, és kókusz chips került rá.
Tápérték 1 adagban , avagy egy formában: ( puding, és gyümölcs nélkül)
kcal: 52.1
fehérje:2.03 g
szénhidrát: 9.08 g
zsír: 1.14 g