A friss spenót mostanában az egyik kedvenc zöldségemmé vált. A lazacot, édesburgonyát mindig is imádtam, így hát gyakran párosítom ezeket az ételeket, hiszen egészséges, könnyű, és gyorsan elkészül.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 200 g friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 4 evőkanál rizs főzőtejszín ( vagy más növényi tejszín)
  • kevés kókuszolaj a sütéshez
  • 2 szelet lazac ( összesen nálam 330 g )
  • paleo hal fűszersó
  • só, bors
  • 2 szelet citrom
  • 1 édesburgonya ( összesen nálam kb 240 g )
  • só, bors, szerecsendió, fokhagyma granulátum, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, oreganó

Elkészítés:

A friss spenótleveleket alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és benne hagyjuk 2-3 percig. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, ahol szintén hagyjuk 2-3 percig. Ezután egy serpenyőben kevés kókuszolajon átpirítjuk a spenót leveleket. Közben fűszereztem, hozzányomtam a fokhagymát, majd hozzáöntöttem a rizs tejszínt, és pár perc alatt összefőztem vele. A lazacot szárazra töröljük egy papírtörlővel, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk paleo hal fűszersóval mindkét felét. Kevés kókuszolajon, serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Az édesburgonyát megpucoljuk, és kockákra vágjuk. Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, oreganóval és bazsalikommal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Tápérték 1 adagban, a feltüntetett mennyiségekkel:

kcal: 372,58

fehérje: 37,41 g

szénhidrát:27,72 g

zsír:11,61 g

img_7043

img_7041

Write a comment