Van ami nem változott… az életem most is rohanásból áll. Minden egyes nap versenyt futok az idővel. Az Ataisz gondol, a kezdő, vagy időhiányban szenvedő háziasszonyokra. Bár a főzés az egyik ( a másik az edzés), amire mindig szakítok időt, kíváncsian próbáltam ki a vega fasírtport, és a véleményem az, hogy ISTENI! Egy apró megjegyzés, eléggé csípős, amit én csak itthon vettem észre, így a salátát a szokásosnál több öntettel készítettem.

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók a babropogóshoz: (40 apró gombóc lesz belőle)

Hozzávalók a salátához:

  • 50 g friss saláta keverék
  • Waldenfarm kalóriamentes saláta öntet
  • 50 g zsírszegény natúr joghurt
  • kevés cukormentes majonéz
  • 20 g light feta sajt
  • 50 g csiperke gomba
  • 1 szelet fekete erdő sonka
  • 1 teáskanál sörélesztő pehely

Hozzávalók az édesburgonyához:

  • 1 édesburgonya ( összesen nálam kb 240 g )
  • só, bors, szerecsendió, fokhagyma granulátum, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, oreganó

Elkészítés:

A babropogóst a zacskó hátulján szereplő leírás alapján készítettem el. A port meleg vízzel elkevertem, állni hagytam pár percig, majd apró golyókat formáztam belőle, és forró kókuszolajban kisütöttem. Ezután konyhai papír törlőre szedtem, hogy felitassam a felesleges zsiradékot, és a salátával tálaltam.

A salátát az öntettel, a joghurttal, a majonézzel összekeverjük. A fetát darabokra vágjuk, és rászórjuk. A szeletelt gombát serpenyőbe tesszük, majd hozzá adjuk a csíkokra vágott sonkát is, és pár perc alatt átpirítjuk. A salátára öntjük, majd megszórjuk az egészet sörélesztő pehellyel.

Az édesburgonyát megpucoljuk, és hasábokra vágjuk. Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, oreganóval és bazsalikommal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Tápérték 1 darab fasírt golyóban ( a felszívott olaj nélkül)

kcal: 18.23

fehérje: 0.75 g

szénhidrát: 3.28 g

zsír: 0.25 g

Write a comment