Nincsenek termékek a kosárban.
A lángos az az étel amiről nagyon nehezen mondtam le. Hála Szafinak most már bármikor ehetem, amikor megkívánom, egyszerűen isteni, és ez legalább nem tocsog a zsírban, mint amiket a vízparton kapni. És elképesztő mennyire laktat. Az eredeti recept Szafi oldalán található.
Hozzávalók:
– 6 g Szafi Fitt kókuszliszt
– 40 g Szafi Fitt CH csökkentett liszt
– 4 g útifűmaghéj liszt
– 1 db tojás
– 3 db tojásfehérje
– 0,5 dl víz
– 0,5 g szódabikarbóna
– 2 g himalayai só
A feltéthez:
– 120 g 0,1%-os natúr joghurt
– fokhagyma granulátum
– csipet só
– 100 g Tolle light trappista sajt
Elkészítés:
Külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. Majd összeöntjük a kettőt, keverjük , gyúrjuk tésztává és pihentessük 5 percig. Bambuszrostliszttel megszórt deszkán két kör alakra nyújtsuk ki.
Forró kókuszolajban közepes hőfokon süssük készre mindkét oldalát. 1 db lángos kb. 3-4 gramm kókuszolajat szív fel. A feltéthez a natúr joghurtot sóval, fokhagyma granulátummal összekevertem, ezzel kentem meg a tetejét, és reszelt sajttal megszórtam. A feltét persze diéta szerint más is lehet ( totu, vagy paleo sajt)
Tápérték 1 darabban a feltéttel:
kcal: 172.63 g
fehérje: 21.97 g
szénhidrát: 7.14 g
zsír: 6.04 g
Itt egy nagy adag salátával ettem, mivel mostanában mindent salátával eszek 🙂