A lángos az az étel amiről nagyon nehezen mondtam le. Hála Szafinak most már bármikor ehetem, amikor megkívánom, egyszerűen isteni, és ez legalább nem tocsog a zsírban, mint amiket a vízparton kapni. És elképesztő mennyire laktat. Az eredeti recept Szafi oldalán található.

Hozzávalók:

– 6 g Szafi Fitt kókuszliszt

– 40 g Szafi Fitt CH csökkentett liszt

– 4 g útifűmaghéj liszt

– 1 db tojás

– 3 db tojásfehérje

– 0,5 dl víz

– 0,5 g szódabikarbóna

– 2 g himalayai só

A feltéthez:

– 120 g 0,1%-os natúr joghurt

– fokhagyma granulátum

– csipet só

– 100 g Tolle light trappista sajt

Elkészítés:

Külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. Majd összeöntjük a kettőt, keverjük , gyúrjuk tésztává és pihentessük 5 percig. Bambuszrostliszttel megszórt deszkán két kör alakra nyújtsuk ki. 

Forró kókuszolajban közepes hőfokon süssük készre mindkét oldalát. 1 db lángos kb. 3-4 gramm kókuszolajat szív fel. A feltéthez a natúr joghurtot sóval, fokhagyma granulátummal összekevertem, ezzel kentem meg a tetejét, és reszelt sajttal megszórtam. A feltét persze diéta szerint más is lehet ( totu, vagy paleo sajt)

Tápérték 1 darabban a feltéttel:

kcal: 172.63 g

fehérje: 21.97 g

szénhidrát: 7.14 g

zsír: 6.04 g

Itt egy nagy adag salátával ettem, mivel mostanában mindent salátával eszek 🙂

img_2737.JPG

 

Write a comment