Ez a recept szintén bekerülhetne a Így dobd fel az ebéded, ha unod a natúr csirkemellet. 10 perccel vesz el több időt a napodból, mint a natúr társa, de mégis nagyon finom, és egészséges. Még több spenótos receptért kattints IDE!

 

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 100 g bébispenót
  • himalájai só
  • színes bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj sütéshez
  • 50 ml kókusztejszín
  • 20 g parmezán sajt
  • 300 g csirkemell
  • 60 g barna rizs ( barna rizsből az Ataisz termékét használtam)
  • himalájai só, színes bors, ízlés szerint zöld fűszer ( rozmaring, kakukkfű, oregánó), babérlevél

Elkészítés:

Első lépésként a spenót leveleket blansírozzuk. Azaz tegyük forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne egy percig, majd szedjük át hideg vízbe. Ezután vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, formáljunk labdát belőle, és aprítsuk fel egy késsel. Egy magasabb falú serpenyőben egy pár csepp olívaolajon pirítsuk át az apróra vágott fokhagymát, és dobjuk rá a spenótot. Pár perc alatt pirítsuk át, majd tegyük az egészet olyan edénybe, amibe le tudjuk turmixolni. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a parmezánt, majd turmixoljuk pépesre. Ezután alacsony lángon tegyük vissza főni, ízesítsük sóval, borssal, citromlével.

A csirkemellet vágjuk apró csíkokra , és olívaolajon pirítsuk fehéredésig. Közben fűszerezzük sóval, borssal. Majd adjuk hozzá a spenótkrémet, és alacsony lángon főzzük pár percig. Ha nagyon sűrű, kókusztejszínt vagy kókusztejet adhatunk hozzá.

A barna rizst a csomagoláson feltüntetett leírások alapján főzzük meg, és ízlés szerint fűszerezzük. Én a fenn felsoroltakat szoktam használni.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 357

fehérje: 40 g

szénhidrát: 26 g

zsír: 9 g

 

Write a comment