Nincsenek termékek a kosárban.
Ez a recept szintén bekerülhetne a Így dobd fel az ebéded, ha unod a natúr csirkemellet. 10 perccel vesz el több időt a napodból, mint a natúr társa, de mégis nagyon finom, és egészséges. Még több spenótos receptért kattints IDE!
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 100 g bébispenót
- himalájai só
- színes bors
- 1 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj sütéshez
- 50 ml kókusztejszín
- 20 g parmezán sajt
- 300 g csirkemell
- 60 g barna rizs ( barna rizsből az Ataisz termékét használtam)
- himalájai só, színes bors, ízlés szerint zöld fűszer ( rozmaring, kakukkfű, oregánó), babérlevél
Elkészítés:
Első lépésként a spenót leveleket blansírozzuk. Azaz tegyük forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne egy percig, majd szedjük át hideg vízbe. Ezután vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, formáljunk labdát belőle, és aprítsuk fel egy késsel. Egy magasabb falú serpenyőben egy pár csepp olívaolajon pirítsuk át az apróra vágott fokhagymát, és dobjuk rá a spenótot. Pár perc alatt pirítsuk át, majd tegyük az egészet olyan edénybe, amibe le tudjuk turmixolni. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a parmezánt, majd turmixoljuk pépesre. Ezután alacsony lángon tegyük vissza főni, ízesítsük sóval, borssal, citromlével.
A csirkemellet vágjuk apró csíkokra , és olívaolajon pirítsuk fehéredésig. Közben fűszerezzük sóval, borssal. Majd adjuk hozzá a spenótkrémet, és alacsony lángon főzzük pár percig. Ha nagyon sűrű, kókusztejszínt vagy kókusztejet adhatunk hozzá.
A barna rizst a csomagoláson feltüntetett leírások alapján főzzük meg, és ízlés szerint fűszerezzük. Én a fenn felsoroltakat szoktam használni.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 357
fehérje: 40 g
szénhidrát: 26 g
zsír: 9 g