Újabb remek fasírtpor az Ataisztól időhiányban szenvedő háziasszonyoknak, uraknak, vagy vegetáriánusoknak. A közepébe mozzarella sajt került, isteni finom lett, laktató és nagyon gyorsan elkészül. Nem utolsó sorban pedig is meg is feledkeztem arról, hogy nem húst eszek. Friss bébispenótból készült főzelékkel ettem.
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók a pizzás zabfasírthoz ( 6 darabhoz):
- 100 g Ataisz ínyenc zabfasírtpor pizzás ( a fasírtport az Ataisz webáruházból szereztem be)
- 125 ml víz
- 50 g light mozzarella golyó
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A zabfasírtport elkeverjük a hideg vízzel, majd pár percig pihentetjük. Hat részre osztjuk, kilapítjuk, majd a közepébe rakunk egy mozzarella golyót. Fasírtot formázunk belőle, hogy mindenhol jól záródjon, és ne jöjjön ki a sajt sütés közben. Forró kókuszolajban pár perc alatt mindegyik oldalát készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Hozzávalók a spenót főzelékhez:
- 100 g bébispenót
- 50 ml kókusztejszín
- 50 ml kókusztej
- himalájai só
- bors
- fokhagyma, vagy fokhagymapor
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Első lépésként a spenót leveleket blansírozzuk. Azaz tegyük forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne egy percig, majd szedjük át hideg vízbe. Ezután vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, formáljunk labdát belőle, és aprítsuk fel egy késsel. majd tegyük az egészet olyan edénybe, amibe le tudjuk turmixolni. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a kókusztejet, majd turmixoljuk pépesre. Ezután alacsony lángon tegyük vissza főni, ízesítsük a fűszerekkel és a citromlével. Ha nagyon sűrű, még tejjel tudjuk hígítani.
Ez egy leegyszerűsített változata volt a bevált spenót főzelék receptemnek, a parmezános spenót főzelék receptjét ITT megtaláljátok.
Tápérték 1 darab fasírtban: ( a sütés közben felszívott olaj nélkül)
kcal: 77.65
fehérje:6.11 g
szénhidrát: 9.17 g
zsír: 2.15 g
Tápérték a spenót főzelékben:
kcal: 147
fehérje:2 g
szénhidrát: 3 g
zsír: 13 g