Közeleg a húsvét, amikor elengedhetetlen, hogy ne kerüljön az asztalra répatorta valamilyen formában. Én most ezzel a répatortás zabkásával hangolódok az ünnepekre. Még több zabkása receptért kattints IDE!
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók:
- 15 g zabpehely ( zabpehelyből az Ataisz termékeit használtam)
- 40 g sárgarépa
- 10 g Biotech Iso Whey Zero mogyorós ízű
- mézeskalács fűszerkeverék
- 1 dl mogyorótej
- 5 g útifűmaghéj
- 30 g tojásfehérjelé
- 1 evőkanál eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 10 g mogyoró
- 1 szilva
- fahéj
- eritrit
- 2 kocka paleo étcsokoládé
- Waldenfarm szirup
- virágpor
- kendermag
- szárított tőzegáfonya
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, majd lereszeljük. A zabpelyhet a fehérjével a reszelt sárgarépával, útifűmaghéjjal, és a fűszerkeverékkel feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 268.15
fehérje:16.81 g
szénhidrát:23.22 g
zsír:13.5 g