Imádom a gombát, de eddig mindig csak csiperke gombával dolgoztam. Most a boltban szembe jött velem, akciós is volt, így úgy gondoltam, itt az ideje kipróbálni. Ha Te is szereted a gombát, itt az ideje a csiperke mellé beiktatni, mert valami isteni!
Hozzávalók 4 kis adaghoz:
- 440 g csirkemell
- 200 g laskagomba
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 50 ml kókuszkrém ( cocomas)
- himalájai só, színes bors, tárkony
- 110 g quinoa orsó tészta
- kevés olívaolaj vagy kókuszolaj
- tetejére parmezán sajt vagy sörélesztő pehely ( elhagyható)
Elkészítés:
A laskagombát megmossuk, feldaraboljuk és félretesszük. A csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a kókuszkrémet, végül a laskagombát. Fedő alatt puhára pároljuk. A tésztát sós vízben a leírás szerint főzzük, majd leszűrjük, és a csirkéhez keverjük. Parmezánnal vagy sörélesztő pehellyel tálaljuk.
Tápérték 1 adagban: (sajt nélkül)
kcal: 264.96
fehérje: 32.07 g
szénhidrát: 20.69 g
zsír: 5.36 g