Szeretek új dolgokat beiktatni az étrendbe, új dolgokat kipróbálni. Így történt, hogy rendeltem sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból. Az előző cikkemben már olvashattatok arról, miért is érdemes beiktatni a sárgaborsót, vagy a sárgaborsó lisztet beiktatni az étrendetekbe! A cikket ITT elolvashatjátok!

A sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból szereztem be:

 

Hozzávalók 3 lepényhez:

Hozzávalók a lepény tetejére:

  • Linessa light sajtkrém ( Aldi)
  • 20 g cheddar sajt

Elkészítés:

Először is a zabpelyhet kávédarálóban ledarálom, és az így kapott “lisztet” használom zablisztként. Gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet.

Minden hozzávalót csomómentesre keverünk. 10 percig állni hagyjuk a masszát. Egy palacsinta sütőnél kisebb átmérőjű serpenyőt használtam a sütéshez, amit szilikonos ecset segítségével kikentem kókuszolajjal, és közepes lángon megsütöttem a lepények mindkét oldalát. A lepényt megkentem sajtkrémmel, és megszórtam reszelt cheddar sajttal. A kedvenc, megunhatatlan salátámmal ettem, aminek a receptjét megtaláljátok IDE kattintva.

Tápérték 1 darab lepényben feltét nélkül:

kcal: 85.15

fehérje: 5.21 g

szénhidrát: 9.14 g

zsír: 2.71 g

 

Write a comment