Szeretek új dolgokat beiktatni az étrendbe, új dolgokat kipróbálni. Így történt, hogy rendeltem sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból. Az előző cikkemben már olvashattatok arról, miért is érdemes beiktatni a sárgaborsót, vagy a sárgaborsó lisztet beiktatni az étrendetekbe! A cikket ITT elolvashatjátok!
A sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 3 lepényhez:
- 25 g sárgaborsóliszt ( sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból rendeltem)
- 25 g darált zabehely ( zabpelyhet az Ataisz webáruházból rendeltem)
- 1 tojás
- 2 dl víz
- fél csomag sütőpor
- himalájai só
- 1 teáskanál oregánó
- kevés kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a lepény tetejére:
- Linessa light sajtkrém ( Aldi)
- 20 g cheddar sajt
Elkészítés:
Először is a zabpelyhet kávédarálóban ledarálom, és az így kapott „lisztet” használom zablisztként. Gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet.
Minden hozzávalót csomómentesre keverünk. 10 percig állni hagyjuk a masszát. Egy palacsinta sütőnél kisebb átmérőjű serpenyőt használtam a sütéshez, amit szilikonos ecset segítségével kikentem kókuszolajjal, és közepes lángon megsütöttem a lepények mindkét oldalát. A lepényt megkentem sajtkrémmel, és megszórtam reszelt cheddar sajttal. A kedvenc, megunhatatlan salátámmal ettem, aminek a receptjét megtaláljátok IDE kattintva.
Tápérték 1 darab lepényben feltét nélkül:
kcal: 85.15
fehérje: 5.21 g
szénhidrát: 9.14 g
zsír: 2.71 g