Hozzávalók 3 adaghoz:
- 250 g laskagomba
- 50 ml cocomas (kókusztejszín)
- 50 ml víz
- himalájai só
- fokhagymapor
- tárkony
- 150 g quinoa széles metélt ( szárazon ennyi)
- sörélesztő pehely vagy parmezán sajt a tetejére
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson levő leírás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és félre tesszük. A gombát egy edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kókusztejszínt és a fűszereket. Fedő alatt, alacsony hőfokon puhára főzzük. A leszűrt tésztát hozzákeverjük a tejszínes gombához. Tálalás előtt megszórjuk sörélesztő pehellyel vagy parmezán sajttal diétától függően.
Tápérték 1 adagban ( sörélesztő pehely vagy sajt nélkül)
kcal:239
fehérje: 8.74 g
szénhidrát: 36.01 g
zsír: 6.15 g