Nincsenek termékek a kosárban.
Anyukám finom brassóija krumplival, jó zsírosan.. az egyik kedvencem volt. Azonban most a brassói csirkemellből készült, és burgonya helyett, petrezselyem gyökérrel. Nem hasonlít az eredetire, de nagyon finom.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 300 g csirkemell
- fél vöröshagyma
- himalája só
- színesbors
- majoranna
- 1 teáskanál pirospaprika
- egy nagy petrezselyem gyökér
- rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, só, bors, szerecsendió
- kevés víz
Elkészítés:
A petrezselymet megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben, fedő alatt puhára főzzük. Amíg fő, addig elkészítjük a húst.A vöröshagymát apróra vágjuk, a csirkemellet kockákra vágjuk. A vöröshagymát wokban üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Használhatunk sima, magas falú serpenyőt, de ebben az esetben egy kevés kókuszolajat, vagy olíva olajat tegyünk alá. Közben fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával. Öntsük fel egy kevés vízzel ( 1 dl), és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a petrezselyem gyökér megfőtt, leszűrjük, és wokban megpirítjuk, miközben fűszerezzük ízlés szerint himalája sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal, szerecsendióval.